Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eltemették a káptalanfai mészárlás egyik áldozatát

Káptalanfa, 2019. január 11. Rendőrök 2019. január 11-én a Veszprém megyei Káptalanfán, a Petőfi utcában, ahol egy embert megölt, három másikat megsebesített, majd magával is végzett egy osztrák férfi. Az 57 éves férfi január 10-én este jelent meg hazaköltözött élettársa szüleinek otthonánál, ahol szóváltásba keveredett a lakókkal, majd tüzet okozott és rálőtt a családtagokra. A nő édesapja a helyszínen életét vesztette, az élettárs és egy húga életveszélyesen megsérült, édesanyjuk súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik lánytestvér a tűzben sérült meg. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Sokat segített a falunak, sokat adott családjának, példát mutatott gyermekeinek – ezt mondta Paál Ede római katolikus kormányzó a káptalanfai családi mészárlás 52 éves áldozatának temetésén tegnap délután – írja a Veol.hu.
Vágólapra másolva!

Felesége, gyerekei, rokonok, barátok, ismerősök, falubeliek, illetve a környékbeliek, mások mellett a polgármesterek családjaikkal is elmentek a férfi temetésére.

Zokogó feleségét gyerekei támogatták, egyik oldalon az életveszélyesen megsérült 22 éves lánya, akit a napokban engedtek ki a kórházból.

Káptalanfa a gyilkoság után Forrás: MTI/Varga György

Ahogy korábban megírtuk,

egy 57 éves osztrák férfi két hete megjelent 22 éves élettársa szüleinek káptalanfai házánál, ahol először a házban tüzet gyújtott, aztán lövöldözni kezdett. Az 52 éves férfit gyakorlatilag kivégezte, annak 40 éves feleségét súlyosan megsebesítette, ahogy a házaspár két lányát is.

Egyikük mindössze három, a másik a férfi élettársa, 22 éves. A tűzben egy hatéves kislány is megsérült. Az osztrák férfi végül a saját kutyáját is lelőtte, aztán öngyilkos lett.

A hároméves kislány a Veol.hu információi szerint továbbra is életveszélyes állapotban van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről