Vágólapra másolva!
Kedden a Manchester United-Paris Saint-Germain és az AS Roma-Porto összecsapásokkal folytatódik a 2018/2019-es Bajnokok Ligája. A legrangosabb európai kupasorozatot felvezető cikkünkben szavazásra kértük az olvasókat, kedd kora délutánra pedig több ezer voks érkezett. Mutatjuk az eredményt.

A BL-nyolcaddöntőjében a világ legjobb csapatait láthatjuk már, ennek ellenére az Origo olvasói szerint egyik párharcban sem igazán kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. A voksok alapján talán a Liverpool-Bayern München összecsapáson mondható kérdésesnek a továbbjutó kiléte, ám az ottani eredmény sem mondható igazán szorosnak.

Ajax-Real Madrid

Több mint 2000 olvasó voksolt, akik közül a döntő többség, egészen pontosan 79 százalék gondolja úgy, hogy a Real Madrid könnyedén veszi az akadályt, és mindössze 21 százalék szerint tud a holland Ajax meglepetést okozni.

Forrás: Origo

Olympique Lyon-Barcelona

Az összes párharc közül itt alakult ki a második legnagyobb különbség, 2047 voks alapján a Barcelona továbbjutását 91 százalék várja, és csak 9 százalék látja úgy, hogy a Lyonnak van esélye a BL egyik esélyesét búcsúztatni a nyolcaddöntőben.

Forrás: Origo

Manchester United-Paris Saint-Germain

Bár Neymar és Edinson Cavani is sérüléssel bajlódik, így nem lehet ott a Manchester United elleni első összecsapáson, mégis meglepőnek mondható, hogy az olvasók 71 százaléka szerint a Manchester United megy tovább. Mindössze 29 százaléka gondolja úgy a több mint 2000 voksolónak, hogy a PSG megállítja az Ole Gunnar Solskjaerral szárnyaló MU-t.

Forrás: Origo

Atlético Madrid-Juventus

Több mint 2000 szavazat érkezett az Atlético Madrid és a Juventus párharcára, az olvasók többsége pedig azt várja, hogy a Cristiano Ronaldót is a soraiban tudó olasz együttes megy tovább. A Juve sikerére 74 százalék, a madridi csapatra mindössze 26 százalék voksolt.

Forrás: Origo

Schalke-Manchester City

A német Schalke és az angol sztárcsapat, a Manchester City párharcára 1801 olvasói szavazat érkezett, és talán nem nagy meglepetés, hogy itt alakult ki a legnagyobb különbség. A voksok 94 százaléka arra érkezett, hogy a City megy tovább, csak 6 százalék látja úgy, hogy a gelsenkircheni együttes borítja a papírformát.

Forrás: Origo

Liverpool-Bayern München

A BL-nyolcaddöntős párharcok között itt a legkisebb a különbség, ám szorosnak azért nem mondható. A tavalyi döntős Liverpoolra 1215 szavazat érkezett, amely a teljes voksok 65 százaléka. A Bayern továbbjutására pedig 35 százalék tippel.

Forrás: Origo

Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund

Íme, egy újabb szoros párharc, amelyből az olvasók szerint a Borussia Dortmund jön majd ki jobban. Az szavazatok 67 százalékát kapta meg a BVB, míg a maradék 33 százalék a Tottenham sikerét várja. Összesen 1764-en voksoltak erre a párosításra.

Forrás: Origo

AS Roma-Porto

Az olvasók 71 százaléka vár római továbbjutást, míg mindössze 29 százalék mondja azt, hogy a portugál csapat az esélyesebb. 1688-an szavaztak összesen, amelynek a többsége szerint tehát az olasz együttes jut majd a negyeddöntőbe.

Forrás: Origo

Cikkünket is elolvashatja, ha még nem tette volna meg, és persze továbbra is szavazhat.