Meghökkentően nyilatkozott a Real edzője a Barca elleni kiesés után

fbl Horizontal
Real Madrid's Argentinian coach Santiago Solari gestures during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 27, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Santiago Solari vezetőedző szerint a Real Madrid emelt fővel búcsúzott a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében, amelynek hazai visszavágóján 3-0-ra alulmaradt szerdán a címvédő FC Barcelonával szemben.

Az argentin tréner a mérkőzés után azt mondta: a labdarúgás egyebek mellett a koncentrációról is szól, márpedig ők hiába mozgósítottak nagy energiákat, a helyzeteiket nem tudták gólra váltani.

"Emelt fővel búcsúzunk,

de nehéz beszélni a futball méltányosságáról vagy igazságtalanságáról" - tette hozzá.
A madridi visszavágó első félidejében nem született gól, a második felvonás elején Luis Suárez szerzett vezetést a vendégeknek, akik a 69. percben Raphael Varane öngóljával, majd három perccel később Suárez "panenkás" büntetőjével eldöntötték az El Clásicót, valamint a továbbjutást. Mivel a párharc első mérkőzése a Camp Nouban 1-1-es döntetlent hozott, összességében a Barcelona 4-1-gyel lépett tovább.

A Barca Madridban ütötte ki a Realt

A Barcelona idegenben 3-0-ra győzött a Real Madrid ellen, így 4-1-es összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe. A madridiak csak magukat okolhatják. Február elején a két csapat 1-1-es döntetlent játszott a Camp Nouban, így a Real várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A hátrány ellenére a Barcelona türelmesen, megfontoltan játszott, nem esett neki a hazaiaknak.

"Az első lövésükből gólt szereztek, a második találatuk pedig öngól volt, mi viszont kihagytuk a helyzeteinket. Mindent kiadtunk magukból, kellő szívvel és kreativitással játszottunk, mégis szomorkodhatunk, mert nem jutottunk döntőbe" - kesergett Solari, aki hozzátette: szombaton, a két együttes bajnoki összecsapásán visszavághatnak az akkor is Madridba látogató katalánoknak. "Reméljük, hogy azokból a lehetőségeinkből, amik most kimaradtak, akkor majd gólt szerzünk. Egy ilyen csalódás után a futballban azonnal talpra kell állni, mert rögtön ott van a következő találkozó" - mondta a dél-amerikai szakember.

A mérkőzés főszereplője, a kétgólos Luis Suárez kiemelte, szerda este ismét sikerült megfelelniük a klub világszerte ismert jó hírnevének.

- nyilatkozta az uruguayi támadó.
Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője elismerte: nem játszottak lehengerlően, és úgy szereztek három gólt, hogy kevés helyzetet dolgoztak ki.

- utalt a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első, idegenben 0-0-s döntetlennel zárult felvonására a tréner.
A címvédő, legutóbbi négy kiírásban győztes Barcelona 41. alkalommal jutott a Király Kupa döntőjébe - harmincszor nyert -, s a fináléban majd a Valencia-Real Betis párharc továbbjutójával találkozik május 25-én. Utóbbi párosításban az első mérkőzésen 2-2-es döntetlen született, a valenciai visszavágót csütörtökön (ma) játsszák 21 órától.