Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hamarosan Sancho lehet a legdrágább angol focista

Borussia Dortmund - Borussia Moenchengladbach Sports soccer Bundesliga Goal celebration jubilate JOY GESTURES
21 December 2018, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Bundesliga, Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach, 17th matchday at Signal Iduna Park. Dortmund goal scorer Jadon Sancho celebrates his goal to 1-0. Photo: Friso Gentsch/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmundban futballozó Jadon Sancho lehet az első angol labdarúgó, akiért megadhatnak akár 100 millió fontot is. A brit Telegraph értesülése szerint ugyanis a Paris Saint-Germain mellett a Manchester United is beszállt a játékosért folytatott harcba, amely csak még jobban felverheti a 18 éves játékos árát.

Sancho 2017-ben igazolt a Manchester Citytől – az angol együttesben nem lépett pályára a felnőttek között – aprópénzért (7,5 millió euró) a Borussia Dortmundhoz, akit most 70 millió euróra taksálnak, de ennyiért biztosan nem válik meg tőle a BVB, amellyel 2022-ig élő szerződése van.

Az angol hírek szerint

a PSG és a Manchester United akár 100 millió fontot sem sajnálna az utóbbi időben elképesztő formában futballozó támadóért,

aki ebben a szezonban kilenc gólnál és 14 asszisztnál jár eddigi 32 mérkőzése alatt. Érdekesség, hogy ez a két klub szerdán éppen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján találkozik majd egymással Párizsban.

Jadon Sancho lehet a nyár slágere Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch

A már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott

Sanco Manchesterbe igazolása több okból is érdekes lenne.

A United eddig rekordja a 89 millió fontos Paul Pogba megvétele volt 2016-ban a Juvétól, másrészt a jelenlegi legdrágább angol labdarúgó Kyle Walker, aki a Tottenhamtől 54 millió fontért ment át a Manchester Cityhez 2017-ben, így több rekord is megdőlhet az esetleges átigazolással.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy ez mekkora fricska lenne a városi rivális Citynek, amely nem tudta meggyőzni a fiatal tehetséget, hogy maradjon a klubnál.

Mindent egy helyen az Eb-ről