Mészöly Kálmánról már az orvosok is kezdtek lemondani

Mészöly Kálmán Budapest, 2014. december 9.
Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány a pályafutását bemutató, A Szőke Szikla életregénye című könyvének bemutatóján Budapesten 2014. december 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2014. december 9. Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány a pályafutását bemutató, A Szőke Szikla életregénye című könyvének bemutatóján Budapesten 2014. december 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Egy ország aggódott a 77 éves Mészöly Kálmánért, a Vasas korábbi sokszoros válogatott labdarúgójáért, amikor jött a hír, hogy a korábbi sikeres edző, a válogatott szövetségi kapitánya súlyos betegséggel küzd. Hosszú ideje csönd volt körülötte, de szerencsére már jobban érzi magát.

„Szerencsére egyre jobban érzem magam. Tavaly, amikor a sportújságíró-közgyűlésen a MLSZ életműdíját átvehettem, már-már úgy éreztem, sikerült túljutnom a betegségen, de azt követően jött a feketeleves. Három hónap kórház, három különböző klinikán, és

de hála Merkely Béla professzornak, sikerült talpra állítania. Először nem zárták ki a műtét lehetőségét, de utána gyorsan javult az állapotom, és így ma már szó sincs sebészi beavatkozásról" – mondta Mészöly Kálmán a Borsnak, aki azt is elárulta, minek köszönheti a javulást.

Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, korábbi szövetségi kapitány Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Kaptam egy olyan vitamint, Omega-3 a neve, amelynek segítségével egyre jobban éreztem magam.

Egyedül a mozgás, ami még problémát jelent, pedig az orvosok a lelkemre kötötték, hogy az már fél gyógyulást jelent. Jártam Géza fiam erősítőtermében, de aztán feladtam.

Most jön a tavasz, és mozognom kell, hogy újra legalább megközelítőleg a régi legyek" – tette hozzá a Vasas legendája.

„Ott lennék a Groupama Arénában a horvátok elleni Eb-selejtezőn. Szurkolok nagyon ennek a fiatal társaságnak, mert úgy látom, ez a csapat megérdemli a buzdítást. Így ha minden jól megy, akkor én is ott leszek a lelátón, és teljes erőmből szorítok a fiúknak" - mondta Mészöly a közelgő Eb-selejtező kapcsán, aki azt is elárulta, hatalmas megtiszteltetés, hogy az újjáépülő Vasas-stadionban egy szektort neveztek el róla, és már amikor meghallotta a hírt, azt is könnyekkel fogadta.