Kelemen Hunor ellenzi a Fidesz kizárását

KELEMEN Hunor; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök 2019. február 28-án fogadta Kelemen Hunort(j), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét a Karmelita kolostorban.
Vágólapra másolva!
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ellenzi a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP), és Kelemen Hunor RMDSZ-elnök személyesen is részt vesz az EPP március 20-i politikai gyűlésén, amikor ez a kérdés várhatóan napirendre kerül.
Vágólapra másolva!

Kelemen Hunor az MTI-nek adott szerdai nyilatkozatában kijelentette, hogy

egy esetleges kizárás meggyengítené az Európai Néppártot (EPP) az európai parlamenti (EP) választások kampányában, és a választások után is, amikor ki kell majd alakítani a többséget az Európai Parlamentben, és meg kell választani az Európai Bizottság elnökét.

Kelemen elhibázottnak tartotta a Fidesz kizárására vonatkozó kezdeményezést, és reményét fejezte ki, hogy sokan lesznek a néppártban, akik ellene fognak szavazni.

Orbán Viktor miniszterelnök 2019. február 28-án fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökét a Karmelita kolostorban Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/-

Az RMDSZ elnöke az MTI kérdésére Manfred Webernek, az Európai Bizottság elnöki tisztségébe jelölt német néppárti politikusnak a feltételeire is reagált. Kelemen Hunor kijelentette, nem hiszi, hogy Manfred Weber nyilatkozatát fenyegetésként, zsarolásként kell értelmezni.

– fogalmazott az RMDSZ elnöke, aki hozzátette, hogy tudomása szerint állandó a kapcsolat Weber pártszövetsége, a CDU-CSU és a Fidesz, illetve a magyar kormány között, így ezeket a kérdéseket minden bizonnyal közvetlenül is megbeszélik.

– fogalmazott Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke egy kedd esti televíziós műsorban a választási kampány részének tekintette a kizárásra vonatkozó EPP-nyilatkozatokat.