Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United a hivatalos honlapján tudatta, hogy a decemberben ideiglenesen kinevezett Ole Gunnar Solskjaer marad a csapat edzője.

A United vezetősége december közepén ideiglenesen kinevezte vezetőedzőnek Ole Gunnar Solskjaert, aki röpke három hónap alatt csodát tett Mourinho nézhetetlen focit játszó csapatával. A norvég szakemberrel eredetileg csak fél évre terveztek, amíg sikerül egy nagyobb nevet Manchesterbe csábítani, azonban az eredmények és a mutatott játék fényében várható volt, hogy hagyják tovább dolgozni a „babaarcú gyilkost”, aki hároméves szerződést írt alá.

Ole Gunnar Solskjaer csodát tett a Manchester Uniteddal Forrás: NurPhoto/Julien Mattia

„Már az első napomon otthon éreztem magam. Megtisztelő volt a Manchester United játékosának lenni, ahogy most edzőnek lenni is az.

– nyilatkozta Ole Gunnar Solskjaer, aki 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett a manchesteri együttesben.

Decemberben a United a hatodik helyen állt a Premier League-ben, 19 ponttal lemaradva az éllovas Liverpooltól, 11 pontra pedig a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik helytől. Mourinho kirúgása után mindenkit meglepett, amikor a norvég Molde vezetőedzőjét nevezték ki ideiglenesen a csapat élére.

A Manchester United legendája már az első napján visszahozta a klub szellemiségét, amikor a klub carringtoni edzőközpontjában egy tábla norvég csokoládéval lepte meg a recepciós hölgyet.

Solskjaer karrierje meseszerűen kezdődött Manchesterben: megdöntötte a legendás Sir Matt Busby klubcsúcsát, aki az 1946/47-es idényben öt győzelemmel kezdett a Manchester United vezetőedzőjeként, míg a 45 éves norvég szakember nyolc győzelemmel indított a kispadon, ráadásul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében esélytelenként sikerült búcsúztatnia a végső győzelemre is esélyes Paris Saint-Germaint.

Ole Gunnar Solskjaer visszahozta a Manchester United szellemiségét Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

A norvég szakember irányításával szárnyal a gárda: az ötödik helyen áll a Premier League-ben, két ponttal a negyedik Bajnokok Ligája-indulást érő helyezéstől, miközben Mourinho ősszel még úgy nyilatkozott, hogy a Manchester Unitednak csodára lenne szüksége a top 4 eléréséhez.

Ole Gunnar Solskjaer eddigi 19 mérkőzésén 14 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlege. Amióta kinevezték a Manchester United élére, egy csapat sem szerzett több pontot a Premier League-ben.

Solskjaerral Ferguson szellemisége tért vissza Manchesterbe

Decemberben, a Premier League-ben a legzsúfoltabb időszak előtt döntött úgy a Manchester United vezetősége, hogy nem nézi tovább tétlenül José Mourinho ténykedését. A portugál teljesen lerombolta azt is, amit az elmúlt két és fél évben összerakott Manchesterben.