Tényleg időzíthető lesz a levélküldés a Gmailben

gmail
Hamarosan időzíthető lesz a levelek elküldésének az időpontja a Gmailben
Vágólapra másolva!
Megadhatjuk majd, hogy mikor menjenek ki az e-mailek.
Vágólapra másolva!

Hivatalossá vált a Gmail egyik nemrég már pletykált újdonsága, hamarosan beállíthatjuk majd, hogy a megírt e-mailjeinket mikor küldje el a címzetteknek a szolgáltatás. A funkció a mobilappokban és a webes felületen is elérhető lesz, az utóbbi esetében a kék Küldés gomb lenyíló menüjéből tudjuk majd előhozni az időzítőt. A gomb jelenleg nem rendelkezik ilyen lenyíló menüvel, csak az újítás élesítése után tűnik majd fel.

Hamarosan időzíthető lesz a levelek elküldésének az időpontja a Gmailben Forrás: Google

Az otthoni felhasználók számára az időzített levélküldés valószínűleg nem lesz fontos, inkább a normál munkaórákon kívül dolgozók számára jöhet kapóra. A segítségével elkerülhető, hogy az alkalmazottakat, a kollégákat, vagy a partnereket a normál üzleti órákon kívül zavarjuk.

Persze senkitől nem várható el, hogy a munkaidején kívül válaszoljon a céges vagy üzleti levelekre. Ettől függetlenül az alkalmazottak például nyomást érezhetnek, hogy minél előbb válaszoljanak a főnöktől szombat este tizenegykor kapott e-mailre. Ugyan a főnök mindig is megtehette volna, hogy piszkozatként elmenti a megírt levelet, és csak hétfő reggel küldi el, de a mostani időzítési lehetőség elérhetővé válása után

már tényleg nem lesz védhető mentsége arra, hogy miért alkalmatlan időpontokban küldözgeti az e-mailjeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!