A trágár diáklány ellenőrzőkönyve: 10 egyes, 9 kettes

Budapest, 2019. január 19. Nagy Blanka diák beszédet mond a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása elleni tüntetésen a fővárosi Várkert Bazár előtt 2019. január 19-én. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Bár a bíróság részben az Origónak adott igazat - első fokon -, az ellenzéki propagandamédiumok makacsul ismételgetik, hogy Nagy Blanka nyert. Nemsokára jön a következő bírósági forduló. További részletekkel természetesen még fogunk szolgálni. Egyelőre ennyit: Nagy hivatalosan is MSZP-s ügyvédje azzal akarta bizonyítani, hogy milyen csúnya módon torzítja az igazságot az Origo, hogy bemutatta a "Trágárkának" hívott, 19 éves gimnazista érdemjegyeit. Kiderült: tele van egyesekkel, szám szerint 10 darab. A Ripost cikkéből egyébként az is kiderült, hogy betegséggel igazolta egyik mulasztását az iskolából, holott éppen aznap az egyik televízióban agitált. 
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban az Origo is megírta, a Trágárkának gúnyolt gimnazista, Nagy Blanka, akkor vált ismertté, amikor tüntetéseken példátlanul ocsmány és trágár szavakkal szidta a köztársasági elnököt. A botrányt követően azzal védekezett, hogy akkor találta ki a trágárságokat, és hirtelen felindulásában használta például a „b...sza arcon magát" kifejezést, de aztán

kiderült, hogy hazudott.

Egy általunk is bemutatott felvétel szerint néhány nappal korábban, szó szerint ugyanígy szidta Lezsák Sándort is.

Ahogy a Ripost.hu-n olvasható, a Soros-pénzelte ellenzéki sajtó most hőst próbál faragni a trágár politikai szónoklatáról ismertté vált 19 éves diáklányból, Nagy Blankából.

Akinek, mint az váratlanul bebizonyosodott, az ellenőrzőkönyvében 10 darab egyes és 9 darab kettes van. Ráadásul különös orvosi igazolásokat nyújtott be az iskolában, például pontosan arra a napra, amikor politikai szerepléseket vállalt, "nagybetegen", egy televízióban.

Egyébként éppen egy MSZP-s ügyvéd buktatta le, hozta kényelmetlen helyzetbe a durva beszédű lányt. Egy Litresits András nevű ügyvédről van szó egyébként, a Magyar Szocialista Párt OVB-s delegáltja és az Ügyvédek a demokratikus jogállamért egyesület tagja.

Az MSZP-s ügyvéd segítségével perelte az Origót Nagy, mert azt állítottuk, hogy több tárgyból bukásra állt januárban, iskolába is alig jár, és már többet hiányzott, mint amennyit a törvény megenged. A bírósági tárgyaláson kiderült, hogy több egyese volt az első félévben, például magyar nyelvből, magyar irodalomból és matematikából. Emiatt az osztályfőnök tanúvallomását is kérte az Origo ügyvédje, hiszen információnk szerint az iskola értesítette a szülőket januárban, hogy több tárgyból, köztük érettségi tárgyakból is bukásra áll Nagy. A bíróság részben nekünk, részben Nagynak adott igazat első fokon, természetesen az ellenzéki propagandasajtó arról írt, hogy a Nagy-Litresits kettős győzött. Ami ugye hazugság.

Egyesek és kegyelemkettesek

A színpadon és "beszédei" közben magát meglehetősen karakteresnek és határozottnak mutató Nagy Blanka nehezen állítható példának a mai fiatalságnak, ugyanis a Ripost írásából kiderül, hogy

tíz, azaz 10 darab elégtelen és 9 darab elégséges van az ellenőrzőjében az év eleje óta, a félévi bizonyítványában pedig 4 darab, ahogy mondani szokás „kegyelemkettes" virít.

Nagy Blanka mikrofonnal és mobiltelefonnal a kezében az egyik tüntetésen Forrás: MTI/Mónus Márton

Az MSZP-s ügyvéd szolgáltatta a bizonyítékot

A bizonyítékokat nem más szolgáltatta, mint az MSZP-s ügyvéd, aki mindenáron bizonyítani akarta a bíróságon, hogy Trágárka mégsem bukott meg az iskolában. Ennek érdekében a nyilvános bírósági tárgyaláson bemutatták a bizonyítványát, sőt bizonyítékként csatolták az elképesztően rossz jegyeket tartalmazó ellenőrzőjét is.

Tehát maga az MSZP-s ügyvéd hozta ezzel kényelmetlen helyzetbe magát és védencét. Lényegében lebuktatta Nagy Blankát, akit az MSZP-sek nagy lelkesen próbálnak "futtatni", még a Budapesten turnézó Timmermansnak is bemutatták.

Litresits András, a Magyar Szocialista Párt OVB-s delegáltja Forrás: MTI / Honéczy Barnabás

Nem igazán érthető a diáklány nagy magabiztossága, ugyanis a dokumentumokból az derül, hogy

félévkor történelemből és állampolgári ismeretetekből is éppenhogy csak elkerülte a bukást.

Nagy nehezen összevakart egy elégségest, azaz kettest.

Kétes orvosi igazolások

A bíróság előtt bemutatott dokumentumokból kiderült még egy nagyon furcsa, erős kételyekre okot adó dolog. Nagy Blanka ugyanis betegségre hivatkozva orvosi igazolással mentette ki magát az iskolában január 18-án, hogy aztán a „betegágy" helyett az ATV egyik politikai műsorába induljon szónokolni.

Nagy Blanka már felvételi kampányát is elindította. A Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Nyilvánvalóan úgy véli, hogy ott majd előnyt jelenthet, hogy mocskos kifejezésekkel, trágárul szidja a köztársasági elnököt és a Fideszt, ezért az ATV-ben is azzal turnézott, hogy ő színházrendező akar lenni, és most felvételizni is fog. Meg is nevezte kedvenc rendezőjét: Alföldi Róbertet.