Lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke

Nyon, 2018. szeptember 27. Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó-szövetség elnöke az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nyoni székházában 2018. szeptember 27-én, miután bejelentették, hogy Németország rendezi a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Vágólapra másolva!
Lemondott Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.

Az 57 éves sportvezető kedden jelentette be döntését, amelynek hátterében az áll, hogy a napokban a Spiegel magazin közzétette: Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild híradása szerint

elfogadott egy luxus karórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől,

ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét. A botrányok kirobbanását követően a szövetség vezetősége nem állt ki mellette.


A DFB kedden közölte, hogy átmenetileg Rainer Koch alelnök és Reinhard Rauball ligaelnök vette át a szövetség irányítását.
A 2016 áprilisában hivatalba lépett Grindel volt a 12. - egyben legrövidebb ideig irányító - elnök az 1900-ban alapított DFB élén.