Már senkit nem érdekelnek az új appok

Vágólapra másolva!
Egykor mindenki meg volt őrülve a legújabb mobilos appokért, mostanra viszont senkit sem érdekelnek.
Vágólapra másolva!

Anno mindenki imádta az újabb és újabb appokat. Amikor az okostelefon-őrület igazán szárnyra kapott, akkor megérkeztek az alkalmazásboltok. Az emberek napi szinten kutatták az App Store és a Google Play Áruház kínálatát, és azt nézték, hogyan hozhatnának ki még többet az okostelefonjukból.

A legújabb statisztikák szerint azonban már senki nem akar új appokat keresni és telepítgetni, ugyanis a gyári szoftver tele van mindenféle funkcióval, ami kell, azt pedig a régi, jól bevált cégek alkalmazásai biztosítják.

Forrás: Mashable

Eric Feng, a Hulu korábbi egyik igazgatója gyors elemzést végzett a legnépszerűbb iOS-es appokon, és arra jutott, hogy ezek 5 éve átlag 2 évesek voltak, most viszont több mint 5 évesek. Ugyanez érvényes az Android platformra is.

Vagyis ma ugyanazokat az appokat szeretjük, mint évekkel ezelőtt, a megbízható cégekét, mint például a Spotify, a Netflix, a Viber/WhatsApp/Telegram, a Facebook/Twitter/Instagram vagy a Google Térkép/Waze.

Az appfejlesztők és a startupok emiatt lehetetlen helyzetben találták magukat, gyakorlatilag csak akkor van esélyük, ha meglévő és népszerű szolgáltatást visznek mobilra. Ráadásul mostanra a legapróbb cégek is külön appot kínálnak.

A játékok persze más történetet jelentenek, ott mindig, mindenki valami újat akar.