Majdnem megvette az Intel egy részét az Apple

intel processzor számítógép
Vágólapra másolva!
Még nem veszett az ügy, a jövőben pótolhatja a mulasztást.
Vágólapra másolva!

Április legjelentősebb informatikai fejleménye, hogy az Apple és a Qualcomm elásták a csatabárdot. Röviden az történt, hogy az Apple zsarolással és unfair licencdíj-követelésekkel vádolta meg a Qualcommot, mire az szabadalmi pereket indított a cég ellen, többek közt az Intel modemes iPhone-ok egyik chipjébe kötött bele. A csatározás miatt lehetetlen lett volna, hogy 5G modemet adjon az Apple jövőbeli eszközeibe a Qualcomm, így sokáig úgy tűnt, hogy az Intel fogja szállítani ezt a technológiát a cégnek, már ha képes jogi problémák nélkül abszolválni a feladatot.

Forrás: Intel Corporation

A Qualcomm és az Apple tárgyalótermen kívüli kiegyezésének bejelentése után röviddel az Intel közölte, hogy kilép az okostelefonokba szánt 5G modemek piacáról. Az Apple részleges vagy teljes elvesztésével nem tudta volna senkinek sem értékesíteni a mobilos modemeit, vagy legalábbis megfelelő mennyiségben semmiképp.

A The Wall Street Journal értesülései szerint ettől függetlenül az Intel szeretné többé-kevésbé viszontlátni az üzletbe beleforgatott befektetését, így most gyakorlatilag árulja a mobilmodemes üzletét: a Goldman Sachs segítségével próbálja eladni, több érdeklődővel is folynak majd tárgyalások.

A WSJ forrásai szerint az eladás ötlete egyáltalán nem új, az Apple tavaly nyártól egészen a közelmúltig tárgyalt az akvizícióról az Apple-lel, a párbeszéd az Apple vs. Qualcomm háború befejeződésével halt el.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az Apple ne vehetné meg az eladósorba került üzletágat, elvégre a vállalat már hosszú évek óta próbál megszabadulni a lapkabeszállítóitól, ezért is tervezi házon belül az iOS rendszerű eszközeibe szánt rendszerlapkákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!