Újfajta liberalizmus követői törnek világuralomra

Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Vágólapra másolva!
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója többek között arról beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, hogy a multikulturalizmusról szóló vita sokkal mélyebb annál, mint azt sokan gondolják. Úgy látja, hogy az erőltetett bevándorlás szerinte megszüntetheti a nemzetállami lakosságokat, részben eltüntetve a nemzetállamok kultúráját.
Vágólapra másolva!

"Amennyiben a felszínen a bevándorlásról és a migrációról vitázunk, alapvetően a multikulturális társadalmakhoz való hozzáállásáról vitatkozunk. Arról, hogy egy végletekig sokszínű és egymást kölcsönösen kizáró kulturális formákat összekeverő társadalom jó-e, vagy sem" – mondta Szánthó Miklós. Megfordítva a gondolatát, hozzátette, amennyiben multikulturalizmusról vitázunk, akkor arról is vitázunk, hogy hogyan viszonyulunk, és mi a véleményünk a nemzeti identitásról, illetve az európai államok szuverenitásáról. Véleménye szerint a kettő kizárja egymást, éppen ezért a multikulturalizmus és a nyílt társadalom eszméje arra törekszik, hogy a nemzeti identitásokat megtörje, elsorvassza. Az Alapjogokért Központ vezetője arra emlékeztetett, hogy a multikulturalizmusban minden identitás egyszerre, egyenlő mértékben jelen van, amely viszont csak úgy valósulhat meg, hogy az identitások magvai elporladnak. "Így a nemzeti identitásokat háttérbe lehet szorítani" – tette hozzá.

– magyarázta Szánthó.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője Forrás: Origo

Az erőltetett bevándorlás egyfajta lakosságcsere által megszünteti a kulturálisan és civilizációs szempontból homogénnek tekinthető európai nemzetállami társadalmakat

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezek a társadalmak hagyományosan az európai zsidó és keresztény kultúrához köthetőek. Meglátása szerint azáltal, hogy összekeverik a lakosságot, a szuverenitás egyik alappillérét próbálják meg „kilőni."