Jó hírekkel szolgált a Mercedes Magyarországnak

Budapest, 2018. május 14. Az első Kecskeméten gyártott új A-osztályú modell a Mercedes-Benz évértékelő sajtótájékoztatóján a fővárosi Várkert Bazár előtt 2018. május 14-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A Daimler közzétette első negyedéves eredményebeszámolóját, amely több kategóriában is csökkenésről tanúskodik. A német autógyártó sem kerülhette el az autópiac globális visszaesését, jó hír viszont a számunkra, hogy a Kecskeméten gyártott modellek iránt növekedett a kereslet.
Vágólapra másolva!

A Daimler 39,7 milliárd eurós árbevételt ért el az első negyedévben, ami nagyjából azonos a 2018 azonos időszakában elért értékkel. A társaság üzemi eredménye 2,8 milliárd, a nettó eredménye pedig 2,15 milliárd euró volt, ami viszont 16, illetve 9 százalékos visszaesést tükröz az egy évvel korábbihoz képest.

A cég eladásai az első negyedévben ugyan meghaladták az 555 ezer személyautót, ám ez 7 százalékos csökkenést jelentett.

A gyengébb teljesítmény elsősorban a globális autópiac lassulására, továbbá az értékesítési struktúra átalakítására vezethető vissza.

A Kecskeméten gyártott A-osztályú modell Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A cég autóeladásai az összes meghatározó kategóriában alacsonyabbak lettek, egyetlen kivételt a kompakt autók értékesítése jelentett, amely 11 százalékkal növekedett 2019 első negyedévében.

Ez jó hír Magyarország számára, hiszen hazánk kiemelt szerepet játszik a kompakt modellek gyártásában.