Iszlamista terroristák gyilkoltak Nigériában

boko haram terrorista szervezet
BORNO, NIGERIA - MARCH 29: Nigerian soldiers capture a terrorist after an operation against Boko Haram terrorists at a terrorist camp in Borno, Nigeria on March 29, 2016. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Újabb terrortámadás volt Nigériában. Ebben legkevesebben 25-en meghaltak. A Boko Haram volt az elkövető, egy falura nyitottak tüzet ezúttal.
Vágólapra másolva!

Támadók nyitottak tüzet katonákra Nigériában. A katonák a forrongó Borno állam egyik falujából evakuált civileket kísértek.

A támadásban legkevesebb 25 nigériai katonát és több civilt is meggyilkoltak iszlamista szélsőségesek szombaton az északkelet-nigériai Damboa település térségében.

Borno állam a Boko Haram nigériai terrorszervezet és más szélsőségesek melegágya.

– mondta a névtelenséget kérő források egyike, aki egy, a hadsereget a felkelőkkel szemben támogató önbíráskodó csoport tagja.

– tette hozzá.

„Hozzávetőleg húsz holttestet láttam és sok kiégett járművet” – mondta a konvojjal tartó egyik sofőr.

A katonák szombaton több települést is kiürítettek a rajtaütés térségében, hogy előkészítsék a terepet a Boko Haram elleni műveletekhez – közölték a források. Mint arról beszámoltak, az egyik civilkonvoj mintegy ötven járművet számlált.

Boko Haram-terrorista túszával Forrás: AFP/Anadolu Agency/Stringer

Nigéria északkeleti, főként muszlimok lakta térségét csaknem egy évtizede rettegésben tartja a Boko Haram. Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezetnek hűséget fogadó fegyveres csoport 2009 óta küzd egy iszlám alapokon nyugvó állam megteremtéséért, s az elmúlt években több támadást hajtott végre a szomszédos Kamerunban, Csádban és Nigerben is. Tevékenysége miatt az érintett országokban több ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonukból.