Azért, mert valaki golyókat húzott ki, még nem képviselheti a FIFA-t

Platini
Michel Platini öröksége a labdarúgó Nemzetek Ligája
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábbi elnöke, Michel Platini élesen kritizálta Gianni Infantinót, aki újraválasztás előtt áll a nemzetközi szövetség (FIFA) élén.

"Számomra nem hiteles mint FIFA-elnök, és nincs is legitimitása, hogy képviselje a futballt" - mondta hétfőn, Párizsban újságíróknak Platini, aki jelenleg eltiltását tölti.

"Csak azért, mert valaki golyókat húzott ki, még nem képviselheti a FIFA-t" - fogalmazott a francia ex-sportvezető arra utalva, hogy elnöksége idején az akkori UEFA-főtitkár Infantino vezette a különböző tornák sorsolásait. A 63 éves Platini szerint egykori munkatársa jó jogásznak számított.

Michel Platinit korábban nyolc évre tiltották el, amiért pénzt fogadott el Forrás: AFP/Aris Messinis

"De hogy lehet valaki, aki tíz éven át folyamatosan bírálta a FIFA-t, egyszer csak a FIFA elnöke? Meglepett, hogy jelentkezett a posztra" - mondta Platini.

Az elnöki tisztet három éve betöltő Infantinónak nincs ellenfele a FIFA párizsi kongresszusán, így szerdán nagy valószínűséggel újraválasztják.

A korábbi klasszis játékos Platinit 2015-ben nyolc évre eltiltotta a FIFA etikai bizottsága, mert 2011-ben kétmillió svájci frankot kapott az akkori FIFA-elnöktől, Joseph Blattertől. A büntetését később négy évre mérsékelték, így idén októberben lejár az eltiltása.