Dunai hajóbaleset: újabb információk derültek ki a hétfőn talált két holttestről

hajó, búvárok, merülés, mentés, baleset, duna, hableány 2019.06.03.
Vágólapra másolva!
Kedden a szöuli külügyminisztérium megerősítette, hogy a Hartánál hétfőn megtalált férfiholttest egy hatvanas éveiben járó dél-koreaié, aki eltűnt a dunai hajóbalesetben; a Margit hídnál, az elsüllyedt hajó közeléből felhozott holttest pedig egy nőé.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt tegnap az Origo az elsők között megírta, egy 64 éves dél-koreai férfi holttestét is megtalálták Hartánál. A férfi holttestének azonosítását a koreai és a magyar hatóságok közösen végezték el. A női holttest azonosítása még tartott, amikor a Budapesten dolgozó dél-koreai operatív csoport tájékoztatta a külügyminisztériumot – tették hozzá kedden Szöulban.

A hírt később a rendőrség is megerősítette. A hatóságok továbbra is keresik az eltűnteket a Duna teljes déli szakaszán – írja a Police.hu.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Május 29-én késő este a Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a Margit híd lábánál. A dél-koreaiakat szállító turistahajó felborult, és másodpercek alatt elsüllyedt a fedélzetén lévő 35 emberrel. A balesetben kilencen meghaltak, hét embert kimentettek, 19-en eltűntek, köztük két magyar.