V4NA: Migráns terroristát fosztottak meg francia állampolgárságától

Al-Kaida, radikális iszlamista terrorszervezet, zászló
Vágólapra másolva!
Öt év börtönbüntetésen túl, francia állampolgárságától is megfosztotta a bíróság azt a marokkói migráns hátterű férfit, aki az Al-Kaidához akart csatlakozni Afganisztánban. A férfit hamarosan ki is toloncolják Franciaországból - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Le Point által publikált hivatalos jelentés szerint, a Marokkóban született, majd évekig Franciaországban dolgozó férfi néhány éve francia állampolgárságot kapott, amelyet idén május végén el is veszített, miután

terrorizmus vádjával elítélték.

Az öt év börtönt kapott migráns 2012-ben két másik francia állampolgárságú, de szintén migráns hátterű személlyel együtt az Al-Kaida toborzással megbízott vezéralakjának társaságában tartóztatták le Pakisztánban.

Az Al-Kaida zászlója Forrás: Wikimedia Commons

Mindhármukról bebizonyosodott, hogy

elfogásukkor Oszama bin Laden szélsőséges dzsihadista terrorszervezetéhez kívántak csatlakozni.

Az állampolgárságától megfosztott férfit, hamarosan ki is toloncolják Franciaországból.

A francia állampolgárságától olyan kettős állampolgársággal rendelkezőket lehet megfosztani az állampolgárság megszerzését követő 15 évben, akiket

hazaárulásért vagy terrorcselekményben való részvételért ítélnek el.

Az eddigi 13 állampolgárságától megfosztott személy közül, öt a 2015-ös párizsi terrortámadásokban vett részt, áll a Belügyminisztérium AFP-hez eljuttatott jelentésében.