Ingyen játszható lesz a Destiny 2

destiny 2 new light
Destiny 2: New Light
Vágólapra másolva!
Az utolsó és a következő kiegészítők fizetősek maradnak.
Vágólapra másolva!

Említés szintjén ma már egyszer szó esett a Destiny 2-ről, a játékot megkapják majd a Google Stadia fizetős tesztverziójára benevezők, de emellett meglehetősen sok információ érkezett a lövölde jövőjéről is. A Bungie és az Activision szakítását követően a fejlesztő most bejelentette, hogy idén szeptemberben a Destiny 2 számítógépes verziója átköltözik a Steamre a Battle.netről, a meglévő játékosok pedig egy eszköz segítségével képesek lesznek az összes meglévő adatukat és megvásárolt tartalmukat átmigrálni az új lakhelyére.

Destiny 2: New Light Forrás: Bungie

A költözés egybeesik majd a játék harmadik nagy kiegészítőjének az elérhetővé válásával, a szeptember 17-én érkező Shadowkeepben a játékosok a Holdra fognak visszatérni.

A Shadowkeep további érdekessége, hogy ez lesz a játék első olyan DLC-je, amelynek az eléréséhez nincs szükség semmilyen korábbi DLC megvásárlására, eddig az új kiegészítők használatához mindig szükség volt a korábban megjelentek beszerzésére is.

A Bungie szerint ez az „À la carte" működés mindig is tervben volt, de eddig bizonyos okokból nem sikerült megvalósítani. Ezzel diszkréten arra kívánt célozni, hogy az Activisionnek nem tetszett az ötlet.

Szintén jelentős változás, hogy ezzel párhuzamosan a játék részben átvált free to play üzleti modellre: a kérdéses naptól az alapjáték, továbbá a Warmind és a Curse of Osiris kiegészítők ingyenessé válnak, azaz a teljes csomagra vágyó játékosoknak a Forsaken és a Shadowkeep kiegészítőket kell csak megvásárolniuk.

Ezzel az alapjáték nevet vált majd, ettől a ponttól kezdve Destiny 2: New Light lesz a címe.

Végül sokak számára jó hír lehet, hogy a játékosok képessé válnak majd hordozni a megvásárolt tartalmaikat és a haladásukat a Google Stadia, a PC, a PlayStation 4 és az Xbox One platformok között. Pontosabban ez a terv, a Sony ugyanis még nem volt hajlandó biztosra megígérni, hogy engedélyezi PlayStation 4-ről a játékadatok átvitelét a Google Stadia játékstreamelő szolgáltatásba. Nem világos, hogy ennek technikai vagy üzleti okai vannak-e.

Végül megemlítendő, hogy a Destiny 2 a jövőben nem rendelkezik majd platform-exkluzív tartalmakkal, továbbá általánosságban véve a dizájnerek a többjátékos játékmódokra kívánják áthelyezni a hangsúlyt.

Az Activision tolta el a játékot a szóló játékosokat is kiszolgálni próbáló irányba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!