Kövesse térképen a Viking Sigyn útját

Vágólapra másolva!
Visszahívták Budapestre a nagy szállodahajót, amely összeütközött a Hableánnyal május 29-ének esős éjszakáján. Pár napig az Árpád híd közelében vesztegelt, aztán útjára engedték, a dél-koreaiak kérésére viszont a Viking Cruises elnöke arra utasította a személyzetet, amelynek már nem tagja az ukrán kapitány, hogy forduljanak vissza. Jurij C.-t azóta letartóztatták a tömegszerencsétlenség okozása miatt. 
Vágólapra másolva!

A Vessel Finder nevű weboldalon követni lehet, hol tart egy-egy hajó az útján. Rá lehet keresni a nevére, de akár a térképen is rá lehet kattintani, amely pontosan jelzi a pozícióját. A Viking Sigyn, amelynek eredeti útvonala szerint már Németország felé kellene tartania, a nyilak alapján, Linznél visszafordult.

Bár az útiterv szerint tegnap éjjel meg kellett volna érkeznie Budapestre, pénteken reggel még egy osztrák kikötőben állt.

Nézze meg, hol tart most a nagy szállodahajó, amellyel az ukrán kapitány gyakorlatilag elgázolta a kis magyar turistahajót, a Hableányt május 29-én 21.05-kor. A dunai hajóbalesetnek eddig 19 halálos áldozata van.