Veszélyes, gyermekeknek szánt tálka miatt riasztott a Nébih

smiling baby eating food with mom on kitchen Dining Dieting Meal Hungry Cute Pureed Child Baby Eating Holding Innocence Small Childhood Indoors Mother Parent Family People Vegetable Breakfast Lunch Dinner Food Crockery Spoon Table smiling baby girl eating
smiling baby girl eating food with mom on kitchen
Vágólapra másolva!
Veszélyes tálkát talált a Nébih, amely a hatósági ellenőrzés során a luxemburgi hatóság határérték feletti melamin kioldódást mért a csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt tálkákból. A kínai eredetű termékből – Dánián keresztül – hazánkba is érkezett. A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.
Vágólapra másolva!

A vonatkozó jogszabályok értelmében az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és tárgyak nem változtathatják meg az élelmiszer összetételét vagy érzékszervi tulajdonságait.

Mivel a termékből melamin oldódhat ki, ezért a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában az alábbi azonosítókkal ellátott tálkával, ne használja azt!

A termék adatai:

A termék márkája: Done By Deer
A termék neve: Done by Deer csúszásmentes tál (Contour Anti-slip Plate)
Tételazonosító: 104520417
RASFF referenciaszám: 2019.2128

A Nébih kéri a vásárlókat, ne használják a tálkát Forrás:Nébih

A melaminról

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamin tartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő. További információk a melaminról a Nébih tudástárában olvashatóak.