Alacsony profilú gamer videokártya az MSI-tól

msi geforce gtx 1650 4gt lp videokártya grafikus kártya
MSI GeForce GTX 1650 4GT LP
Vágólapra másolva!
Sleeper jellegű számítógépekbe is jó választás lehet.
Vágólapra másolva!

Pár évvel ezelőttig kevés tiszteletnek örvendtek az alacsony profilú videokártyák, hiszen szinte csak belépőkategóriás modelleket lehetett kapni ilyen formatervben, a gamerek sokáig elfelejthették a szokásosnál jóval vékonyabb, helytakarékos számítógépházak használatát. Szerencsére megváltozott a helyzet, a technikai fejlődésnek köszönhetően már ütőképes videokártyákat is rá lehet zsúfolni a kicsi áramköri lapokra.

MSI GeForce GTX 1650 4GT LP Forrás: MSI

A legújabb efféle modellt az MSI jelentette be, a gyártó képes volt egy teljes értékű GeForce GTX 1650-et ilyen kis helyen szétteríteni. A megoldásának egyetlen negatívuma, hogy csak HDMI 2.0b és DVI-D videokimenetekkel rendelkezik, míg a megszokott méretű GTX 1650-eseken legalább egy DisplayPort is található.

Viszont ezen túlmenően nincs kompromisszum, a kártyával nagyon szépen futtathatóak Full HD felbontásban a legújabb játékok, csak egy kicsivel gyengébb a 3 GB-os GeForce GTX 1060-nál és a Radeon RX 570-nél.

A videokártyának kétféle változata létezik, az egyik az NVIDIA referencia órajeleit használja, azaz 1485 MHz az alapórajele, 1665 MHz a Boost-órajele, továbbá 8 GHz-es a memóriája. A másik változat a gyárilag jelképesen túlhajtott típus, ennek 1695 MHz a Boost-órajele, a másik két frekvenciához nem nyúlt hozzá az MSI. Mindebből sejthetően a termékek fogyasztása maradt a szokásos 75W, így nem igényelnek külön tápellátást, egy 300 wattos tápegységgel gond nélkül meghajthatóak.

MSI GeForce GTX 1650 4GT LP Forrás: MSI

A további érdekesebb specifikációk közül kiemelhető a Turing grafikus architektúra, a 896 CUDA mag, és a 4 GB GDDR5 videomemória. A videokártyákhoz normál magasságú és alacsony profilú hátlapi rögzítő is jár, így vékonyka és szokványos méretű számítógépházakba is beszerelhető.

A termékek hivatalosan az MSI GeForce GTX 1650 4GT LP és MSI GeForce GTX 1650 4GT LP OC nevekre hallgatnak, a piacra kerülésük idejéről és az ajánlott áraikról nem beszélt a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!