Tadissi Martial és Hárspataki Gábor bronzérmes az Európa Játékokon

Hárspataki Gábor és Tadissi Martial is bronzérmet nyert az Európa Játékokon
Vágólapra másolva!
A karatés Tadissi Martial bronzérmet nyert a 67 kilogrammos kategóriában az Európa Játékok zárónapján. Nem sokkal később a másik magyar karatés, Hárspataki Gábor is bronzérmes lett Minszkben.

A 27 éves, idén Európa-bajnoki harmadik magyar sportoló a csoportjából a második helyen jutott be az elődöntőbe, melyben 2-0-ra kikapott az olasz Luca Marescától.

Tadissi Martial után a másik magyar karatés, Hárspataki Gábor is bronzérmet nyert vasárnap, a minszki Európa Játékok zárónapján.

Hárspataki Gábor és Tadissi Martial is bronzérmet nyert az Európa Játékokon Forrás: Nagy Ákos Kodomo Bt

A 75 kilogrammban szereplő, Eb-második sportoló második helyen végzett csoportjában, az elődöntőben pedig kiélezett csata végén 3-2-re veszített, úgy, hogy 11 másodperccel a vége előtt még 2-1-es előnyben volt.

Hárspataki Gábor a magyar küldöttség 18. érmét szerezte meg, majd a tornász Vecsernyés Dávid állhatott fel a dobogó legalsó fokára, így a magyar küldöttség 19 érmet, 4 aranyat, 6 ezüstöt és 9 bronzot gyűjtött a múlt pénteken kezdődött multisport-eseményen.

„A csoportkörből való továbbjutást követően mindkét versenyzőnk az elődöntőben is nagyon tisztességesen helytállt, Gábor még nem sokkal a vége előtt győzelemre is állt, nagyon kicsin múlt, hogy nem jutottak a döntőbe.

Örülök, hogy a karate azon sportágak közé tartozik, amelyek érmet tudtak szerezni Magyarországnak az Európa Játékokon.

– értékelt Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, aki a helyszínen nézte végig a magyarok meccseit.