Nanushka vízre száll

Nanushka
Vágólapra másolva!
Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18-20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel, illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. Nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta.
Vágólapra másolva!

A több mint 15 éve együtt versenyző Váradi Szabó János - Petheő Tamás balatonfüredi páros korábban többször is megnyerte már az F18-as katamarán bajnokságot és a kéttestű hajóosztályban remek eredményeket tudhatnak magukénak nemzetközi versenyeken is.

A csapat a korábbi Kékszalagokon kisebb teljesítményű katamaránnal is kiemelkedő eredményeket ért el,

jó pár nagyobb potenciállal bíró hajót megelőzve sikerült előkelő helyen végezniük

a legismertebb magyar vitorlásversenyen.

Most azonban, a frissen megvásárolt - korábban svájci színekben a Balatonon is sikeresen bizonyított - hajóval még jobb eredmények elérését tűzték ki célul. A 35 lábas katamarán immáron már magyar színekben - ahogy az az impozáns vitorláin is látszik - a Nanushka nevet kapta.

A hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen. Váradi úgy érzi, a Kékszalag abszolút első helyének eléréséhez a technikai feltételekben is igazodniuk kell az élmezőnyhöz. Ezért döntött a svájci Safram katamarán megvásárlása mellett.

A 35 lábas katamarán, a Nanushka Forrás: Nanushka Sailing Team

A Váradi Szabó – Petheő páros elmondta, hogy

a nívós nemzetközi vitorlás versenyeken mindig nagyon fontos szerepet játszanak a világ vezető luxus márkái.

Petheő Tamás, mint a GB Partners igazgatóságának elnöke, befektetőként aktív részese a Nanushka brand sikereinek. A befektetés hatására

a magyar és az egész közép-európai régió divatiparának egyik legfényesebb csillaga a Nanushka,

amely két év alatt megtízszerezte a bevételét 2018-ban, meghaladva ezzel a 2,5 milliárd forint forgalmat.

A hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen Forrás: Nanushka Sailing Team

A több mint 10 éve működő magyar divatmárka kollekcióit 40 országban forgalmazzák világszerte, online boltjából 100-nál is több országba szállít közvetlenül. Ezen a nagyszabású sporteseményen most még szélesebb körben megismerhetik a hazai márkát.

A már említett sikerek miatt is tartotta Petheő Tamás fontosnak, hogy a csapat és az új hajó névadásával is hozzájáruljon és támogassa a Nanushka márka hazai és nemzetközi ismertségének további erősödését.

A márka tehát így vált anyagi támogatás nélkül az idei Kékszalag egyik hajójának névadójává.

Ugyanakkor, fontos kiemelni azt, hogy a Nanushka Sailing Team idei sikereit főszponzorként a BMW Wallis Motors, valamint az IRF Solutions segítik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!