Donald Trump szerint ki kell terjeszteni a fegyvervásárlások előtti háttérellenőrzéseket

El Paso, tömeggyilkosság
El Paso, 2019. augusztus 5. Az áldozatok tiszteletére elhelyezett virágok és mécsesek az El Pasó-i tömeggyilkosság helyszínének közelében 2019. augusztus 4-én. Az előző nap egy férfi lőfegyverével megölt legalább húsz embert, huszonhatot pedig megsebesített a texasi város Walmart bevásárlóközpontjában. A 21 éves tettes megadta magát a rendőröknek, akik feltételezik, hogy gyűlöletből követte el a vérengzést. MTI/EPA/Larry W. Smith
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök hétfőn sürgette, hogy a kongresszus szigorúbb törvényben szabályozza a fegyvervásárlásokhoz szükséges háttérellenőrzéseket az összesen 29 életet követelő daytoni és El Pasó-i lövöldözések nyomán.
Vágólapra másolva!

Trump, aki a Fehér Házban készül sajtónyilatkozatot tenni a témában, helyi idő szerint kora reggeli Twitter-üzenetében hangsúlyozta, hogy az áldozatok halála nem lehetett hiábavaló, s felszólította a két fő politikai pártot, hogy tegyen lépéseket a fegyvervásárlás előtti háttérellenőrzések kiterjesztése érdekében.

- írta Trump mikroblogján.

- fogalmazott Trump.

Az áldozatok tiszteletére elhelyezett virágok és mécsesek az El Pasó-i tömeggyilkosság helyszínének közelében 2019. augusztus 4-én. Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

Kevesebb, mint egy nap leforgása alatt az egyik elkövetővel együtt harminc ember halt meg és többtucatnyi megsebesült két tömegmészárlásban az amerikai El Pasóban és Daytonban, Chicagóban pedig három ember öltek meg és közel negyvenet megsebesítettek lövöldözésekben.