Továbbra is letartóztatásban maradhat a dunai hajókatasztrófát okozó kapitány

Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya, Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épülete, 2019. július 31.
Hableány, katasztrófa, baleset, Budapest
A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság Nyomozási Bírói Csoport Fő utcai épületének folyosóján.
Vágólapra másolva!
Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság további három hónappal – november 30-ig – hosszabbítsa meg Jurij C. gyanúsított letartóztatásának határidejét. A gyanú szerint ő az a férfi, aki a május 29-ei dunai hajókatasztrófát okozta, amelyben 27 ember meghalt, egyet pedig még mindig keresnek.
Vágólapra másolva!

A kerületi ügyészség indítványában részletesen kifejtett álláspontja szerint az eljárásban a férfi jelenlétének biztosítása, továbbá a bizonyítás megnehezítésének, vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében

továbbra is indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés, vagyis a letartóztatás fenntartása.

Forrás: MTI/Mónus Márton

A Viking nevű óriási szállodahajó, amelynek a kapitánya a letartóztatásban lévő ukrán férfi volt, május 29-én ütközött össze a jóval kisebb sétahajóval, a Hableánnyal.

Előbbin senki sem sérült meg, sőt a legtöbben észre sem vették a balesetet, míg a Hableányon lévő 35 emberből mindössze hét ember élte túl biztosan a balesetet.

27-en meghaltak, egy embert még mindig keresnek, igaz, nagyon kicsi az esélye, hogy ő túlélte az ütközést.