Vágólapra másolva!
Remek hangulatban, ismerős helyszínen, nagyszerű párosításokkal és magas színvonalú összecsapásokkal indította be az őszi progamsorozatát a Magyarország vezető hivatásos ökölvívó promóciója, a Felix Promotion International. A főműsorban két bajnoki öv is terítékre került, de a többi találkozón sem unatkozott a közönség.

A nyár végét évről évre a legbiztosabban az jelzi, hogy Rácz Félix csapata beindítja profi gálái őszi sorozatát, hogy aztán decemberig minden hónapban feltűnjenek az ország valamelyik szegletében egy színvonalas programmal, az ország legjobb profi bunyósait felvonultatva.

A helyszín, ahogy már többször is, úgy ezúttal is Kalászi Sportcsarnok volt, Budapest és Budakalász határában, amelyik rendre telt házzal fogadja a bunyósokat, ahogy ez most is történt. Azon, hogy viszik a jegyeket nincs mit csodálkozni.

Ezért érdemes a Kalászi Sportcsarnokot választani:

A szombati programnak már felvezető meccsei is csemegének tűntek: a csupaszív kecskeméti bunyós, Kispál Zoltán Krämer Péterrel mérkőzött meg, a korábbi profi ifjúsági Európa-bajnok, Egedi Renátó a roppant rutinos, 44. profi meccsét vívó Görbics Gábor ellen bokszolt, de ringbe lépett még a győzelemmel debütáló Serbán Henrik, valamint a magyar közönség által már jól ismert két román kiválóság, Cezar Juratoni és Daniel Buciuc is.

Nehezen megcáfolható tétel Forrás: Felix Promotion International

A hab tortán azonban a két címmérkőzés volt: a Szellő Imre távollétében (a legmagasabban rangsorolt magyar profi a WBA interim vilábajnoki címéért kiírt október 19-i mérkőzésre készül éppen) a cirkálósúly hazai egyeduralkodója, Darmos József (13-2-3) nézett szembe a súlycsoport új kihívójával, Urbán Ferenccel (6-0), míg középsúlyban a hosszabb kihagyás után a visszatérés mellett döntő Harcsa Norbert (11-2) nézett szembe a profi karrierjét öt sikerrel indító Hegyi Barnabással (5-0).

Kezdjük is ez utóbbival: a székesfehérvári Hegyi szép gesztusként a helyi focicsapat, a Videoton (ma MOL Fehérvár) szerdán elhunyt legendája, Horváth Gábor nevével ellátott mezben érkezett, míg Harcsa a családtagok biztatása mellett lépett be a szorítóba. Míg Hegyi a lendületet, a dinamizmust és a megalkuvást nem ismerő bunyó híve, addig a jóval rutinosabb Harcsa a technikájában és a taktikai érettségében bízhatott.

Így készültek a felek a nagy meccsre:

Az első menet nagy része ismerkedéssel telt – bár a srácok amatőr korszakukban már találkoztak egymással – de az utolsó percben már elcsattant egy két komolyabb pofon. Harcsa a folytatásban is inkább kívülről próbált bokszolni, az alacsonyabb Hegyi pedig igyekezett közelebb férkőzni, és jó kombinációkkal zavarba hozni ellenfelét.

A második menet egyértelműen Harcsáé volt, ahogy, ha szűken, de a harmadik is. A következő két menetben is inkább Harcsa rutinja érvényesült, hiába "kergette" körbe a ringben Hegyi, mégis ő talált többet, és ezek között minden menetben volt két-három nagyon pontos és látványos ütés.

Harcsa Norbert (balra) jól döntött, amikor a folytatásra szavazott Forrás: Godó Sándor

A hetedik menetben jött a később dráma felvezetése: Hegyi Barna ugyanis a meccs legjobb menetét lehozva elvitte a három percet, úgy tűnt elkapta a fonalat, és megtalálta a Harcsa bokszának ellenszerét. De jött a nyolcadik menet, amelyikben újra az első hat menet Harcsa Norbertjét láthattuk, sőt még annál is többet: egyre több tiszta ütéssel előbb megpuhította Hegyit, majd két tiszta felütéssel padlóra is küldte. A fehérvári harcos még felállt folytatta a küzdelmet, de Harcsa nem kegyelmezett, rárontott és záporozó ütésekkel jelezte, hogy lezárná a meccset.

Látszott, hogy Hegyi "elfogyott", Harcsa pedig rá is nézett a bíróra, hogy meddig kell csépelnie a barátját, hogy véget vessen a meccsnek – erre végül a következő másodpercekben sorkerült.

Így a középsúly úgy magyar bajnoka szombat este óta Harcsa Norbert.

A Darmos–Urbán cirkálósúlyú mérkőzés igazi háborúnak indult. A Füzesy Zoltánnal készülő címvédő Urbánhoz hasonló magasabb kesztyűpartnerekkel készült, és edzője jóvoltából "több személyére szabott kombinációval" készült az estére, míg kihívója azt ígérte a meccs előtt, hogy "ragyogó formában, és magabiztosan" fog a szorítóba lépni.

Darmos József ezúttal nem volt olyan robbanékony, mint a korábbi mérkőzésein Forrás: Csudai Sándor - Origo

Az esélyek egyértelműen a Gladiátor, azaz Darmos mellett szóltak, nem csak a lényegesen gazdagabb profi múlt, de a sokkal veretesebb – amatőr Eb-bronzérmes – amatőr időszak miatt is. Ettől függetlenül a nyitó menetben a sikerre éhes Urbán nem ijedt meg, kombinációkkal igyekezett megnyitni Darmos fedezékét. A második menetben aztán már sültek az ágyúk, mindketten adtak és kaptak is rendesen, egy alkalommal pedig Darmos félelmetes balhorga is betalált, amit szépen hordott ki lábon Urbán.

A harmadik menet egyértelműen a kihívóé volt, aki többször is tisztán eltalálta testen és fejen is Darmost. A címvédőt zavarhatta a második felvonásban összeszedett sérülése is, de látványosan nem találta a frissebbnek tűnő kihívó ellenszerét. A hatodik menetben azonban elég volt egy pillanatnyi figyelmetlenség, hogy

Darmos "megtalálja" Urbánt egy kiadós sorozattal, amitől a kihívó padlóra is került, számolni kellett rá, és, ha nem a legvégén történik a leütés, könnyen lehet, hogy a címvédő befejezi a meccset.

De nem tette, Urbánból kiment az ütés, és sorra vitte el a hátralévő meneteket a láthatóan egyre jobban fáradó címvédő ellen, így az utolsó, tizedik menet után talán még Darmos József sem csodálkozott, hogy nem az ő kezét emelték a magasba. Hanem Urbán Ferencét, aki ezzel a cirkálósúly új hivatásos magyar bajnoka lett.

A látottak alapján nem volt meglepetés, hogy Urbán Ferenc kezét emelték a magasba Forrás: Godó Sándor

Folytatás október 12-én hasonló kulisszák között és hasonlóan színvonalas csatákkal a nógrádi megyeszékhelyen, Salgótarjánban, sejtésünk szerint a szombatihoz hasonló táblás házzal.

Budakalászon sosincs panasz a hangulatra Forrás: Felix Promotion