Ollóval akarta megölni szomszédját egy Veszprém megyei férfi

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a férfi, aki számítógépes munkáját otthonról végezte, rendszeresen vett be esténként nyugtatót, majd ivott rá. Ettől egy idő után hallucinált, hangokat hallott, képeket látott, amelyek kódoltan cselekvésre utasították. Egy ilyen alkalommal akarta megölni a szomszédját.
Vágólapra másolva!

Március végén, az egyik nap kora délután átkiabált a szomszédjának, hogy hallgatassa el a láncra kötött, vonyító kutyáját, vagy, ha nem, megöli. Még aznap ismét hallucinált, ezért késő délután orvoshoz ment, ahol gyógyszert írtak fel neki. Este ért haza. Éjfél körül ismétel hangokat hallott. Ennek hatására

egy több, mint húsz centis ollót vett magához, és az utcájukban házról házra járva figyelte, hogy honnan jönnek az általa hallani vélt hangok.

Végül annál a szomszéd állt meg, akit korábban megfenyegetett. A kopogására ajtót nyitó férfira azonnal rátámadt, és az ágyra lökve meg akart szúrni.

A szomszéd a teraszon keresztül az utcára menekült, a hallucináló férfi azonban utolérte, és az árokba lökte, és ismét próbálta megszúrni.

A férfi a támadásokat nagyrészt ki tudta védeni, azonban a karján és kezein így is megsérült, és egy szúrás azért eltalálta.

Ha azonban nem védekezik ilyen kitartó, biztosan meghalt volna.

A támadót nem sokkal később elfogták, és eljárást indítottak ellene. A gyógyszerek és az alkohol miatt fellépő pszichiátriai tünetek nem jelentenek a beszámítási képességét korlátozó vagy kizáró tényezőt.