Vágólapra másolva!
Számunkra persze a Fradi-Ludogorec lesz a legfontosabb meccs, de akad más is a kínálatban. Az körben szintén bravúrt bemutató osztrák kiscsapat mellett két angol sztáregyüttes is pályára lép. Ott lesz még a Feyenoord-Porto összecsapás, amely akár a BL-ben is remek meccs lehetne. Mindez az Európa-liga második játéknapján.

Ferencváros – Ludogorec

Ha a szezonban immáron harmadik alkalommal is legyőzi az FTC a bolgár Ludogorec csapatát, azzal a magyar bajnok a csoport élére ugorhatna. Mindkét csapat bravúrosnak mondható eredménnyel alapozta meg magának az őszi EL-szereplését: míg a Fradi sokáig vezetett az Espanyol otthonában, végül egy ponttal térhetett haza Barcelonából, addig a bolgár bajnok a CSZKA Moszkvát győzte le 5-1-re.

A két, hosszú ideje veretlen csapat (FTC: augusztus 25., Ludogorec: július 17.) összecsapása előtt, a szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak alapján a felek bizakodva várják a csütörtök estét.

Jön-e az újabb pontszerzés a Ferencvárostól az EL-ben? Forrás: NurPhoto/Noelia Deniz/Urbanandsport/NurPhoto/Noelia Deniz

AZ Alkmaar – Manchester United

A Manchester United fiataljai második győzelmükért utaznak Hollandiába. Az Astana elleni győztes gólja után ezúttal is kulcsszerep várhat a 18 éves Mason Greenwoodra, aki tovább bizonyíthatja tehetségét. Ahogyan Ole Gunnar Solkjaer csapatának dolgai alakulnak a Premier League-ben (7 forduló után mindössze 9 szerzett pont és 10. hely a tabellán), az Európa-liga-győzelem lenne az egyetlen esély, hogy jövőre visszatérjenek a BL-be a manchesteriek.

Arsenal – Standard Liége

Amellett, hogy mindkét csapat magabiztosan nyerte első mérkőzését az EL-ben, egyaránt veretlenül hozták le a szeptembert a felek. Az Arsenal támadója, Pierre-Emerick Aubameyang már nyolc gólnál jár a szezonban, a gaboni most hazai pályán bizonyíthatja kivételes gólérzékenységét.

Pierre-Emerick Aubameyang szenzációs formában kezdte a szezont Forrás: AFP/Daniel Roland

Feyenoord – Porto

A „G" csoport az Európa-liga egyik halálcsoportja. A Feyenoord és a Porto mellett a Rangers és a Young Boys is reálisan pályázhat a két továbbjutó hely egyikére. Az első körben a Rangers és a Porto gyűjtötte be a három pontot. A Feyenoord-Porto mérkőzésen a hollandok győzelmi kényszerrel lépnek pályára a De Kuip stadionban, azonban ellenfele nyolc mérkőzéses győzelmi széria után érkezik meg Rotterdamba.

Wolfsberger AC – AS Roma

A Mönchengladbach otthonában elért 4-0-s győzelme után újabb skalpot gyűjthet be az osztrák kiscsapat. Azonban ezúttal sem lesz könnyű dolguk, ugyanis az AS Roma sincs rossz formában. Amellett, hogy az első körben az olaszok is 4-0-ra nyertek az Istanbul Basaksehir ellen, március 31. óta csak az Atalanta tudta legyőzni Paulo Fonseca csapatát.