Kirúgták a Barcától a Zamora-díjas kapust

112723504 Horizontal
Barcelona's Spanish goalkeeper Victor Valdes (C) and Barcelona's Spanish midfielder Xavi Hernandez celebrate at the end of the UEFA Champions League final football match FC Barcelona vs. Manchester United, on May 28, 2011 at Wembley stadium in London.Barcelona won 3 to 1. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kirúgta az U19-es csapatának vezetőedzői posztjáról Víctor Valdést az FC Barcelona. A korábbi Zamora-díjas kapus nem rendelte alá magát az utánpótlás-igazgató akaratának.

Az egyesület vezetői hétfőn mondták meg Valdésnek, hogy nem áll már a klub alkalmazásában. A Mundo Devortivo információ szerint nem volt hajlandó a csapatát a felnőtteknél is megszokott felállásban játszatni, hanem az egyéni elképzeléseit szerette volna végrehajtani a csapatánál.

Komoly nézeteltérései voltak a korábbi kapusnak abból is, hogy azokat a 19 éveseket nem játszatta a csapatában, akik a Barcelona B-vel edzettek. Valdés helyett az ifi B eddigi edzője Franc Artiga lesz.

Victor Valdes háromszor nyert Bajnokok Ligáját a Barcelonával Forrás: AFP/Lluis Gene

Valdés ezen a nyáron tért vissza a korábbi egyesületéhez. Játékosként több mint 500 mérkőzésen védte a Barca kapuját és öt alkalommal nyerte meg a bajnokság legjobb kapusa címet, a Zamora-díjat.

(nso.hu)