Vágólapra másolva!
Debrecen egyik Fideszes képviselőjét, Balla Irmát brutális kegyetlenséggel meggyilkolták az otthonában 2007-ben. A gyilkossággal először a fiát gyanúsították, majd 2010-ben börtönbüntetésre ítélték. Évekkel később kiderült, hogy nem ő gyilkolta meg az anyját, hanem egy másik férfi, aki egy közeli építkezésen dolgozott akkoriban. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az javasolja, hogy a gyilkost ítélje a bíróság életfogytiglanra.
Vágólapra másolva!

A gyilkossággal vádolt D. Lajost első fokon a Nyíregyházi Törvényszék emberölés miatt 15 évre ítélte, és eltiltotta a közügyek intézésétől. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla december 2-án meghallgatta az igazságügyi orvos szakértőket.

Ezek után a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség képviselője a perbeszédében azt javasolta, hogy súlyosbítsák a férfi büntetését, ítéljék életfogytiglanra.

Balla Irma gyilkosának tárgyalása a Nyíregyházi Törvényszéken. Fotó: Polyák Attila - Origo

Az eljárás februárban folytatódik a férfi védőjének perbeszédével - írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Ahogy korábban megírtuk, Balla Irmát 2007-ben, húsvétkor gyilkolták meg. A holttestét a fia, Schönstein Sándor találta meg, aki a gyilkosság idejében nem is volt a városban.

A rendőrség őrizetbe vette, majd két év letartóztatás után a bíróság 12 év börtönre ítélte anyja meggyilkolása miatt.

Másodfokon új eljárásra kötelezte az Ítélőtábla a Debreceni Törvényszéket, amely Schönsteint bizonyítottság hiányában 2012-ben felmentette. Három évvel később állították bíróság elé az igazi gyilkost. D. Lajos a közeli építkezésen dolgozott, és pénzt akart szerezni az asszonytól, ezért betört hozzá.

Egy feszítővassal többször fejen és nyakon ütötte, majd elmenekült.