Erre a tíz helyre mennének legszívesebben a magyar utazók

Bali fiatal pár vacsora
Vágólapra másolva!
Egy év alatt alaposan átalakult a magyar utazók preferenciája, de továbbra is távoli, egzotikus célpontokra vágynak a leginkább.
Vágólapra másolva!

A Repjegy.hu idén ősszel is elkészítette a magyar utazóközönséget célzó felmérését, amiből kiderül, hogy mely úti célokra utaznának el legszívesebben. Az immár negyedik alkalommal lezajló, október 14. és november 17. között készített felmérés során több tízezer internetezőnek tették fel a kérdést:

A több mint 40 000 beérkezett válasz alapján összeállították a magyarok utazós bakancslistáját.

Az idei rangsor

1. Bali, Indonézia
2. Maldív-szigetek
3. Seychelle-szigetek
4. New York, Egyesült Államok
5. Havanna, Kuba
6. Sydney, Ausztrália
7. Los Angeles, Egyesült Államok
8. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
9. Miami, Egyesült Államok
10. Tokió, Japán

2018-ban Bora Bora és New York még az első két helyen szerepelt az álom úti célok listáján, idén Francia Polinézia paradicsomi szigetcsoportja már be sem került az első tízbe, és az amerikai metropolisz is leszorult a dobogóról. Most egzotikusabb vágyaink vannak, így a Maldív- és Seychelle-szigeteket is megelőzve leginkább az indonéz szigetvilág népszerű úti céljára, Balira utaznának el a legtöbben.

Az egzotikus célpontok a legkedvetebbek Forrás: Shutterstock/ Lucky Business

Az európai városok jelenléte évről évre csökkenést mutat. Az örök kedvencek, mint Róma, Párizs vagy akár Barcelona 2018-ban és 2017-ben még az élmezőnyben szerepeltek. Ezúttal azonban egyetlen közeli nagyváros sem fért a tíz legnépszerűbb célpont közé.

Úgy tűnik a magyar utazóközönség egyre nyitottabbá válik a távoli helyekre.

És nemcsak a pálmafás, fehérhomokos, tengerparti úti célok jelentik álmaik netovábbját. Az Amerikai Egyesült Államok ikonikus nagyvárosai is egyre inkább vonzzák az utazókat. Tavaly még csak New York szerepelt az első tízben, idén viszont már Los Angeles és Miami is előkelő helyet harcolt ki magának a repjegy.hu listáján.

Los Angeles is felkerült a listára Forrás: Shutterstock/ Chones

Havanna, Dubaj és Sydney három sokban különböző úti cél, mégis egy dologban megegyeznek: nagyon sok magyar szeretne ezekre a helyekre elutazni. Ezt a hármast már tavaly is sokan választották.

Ami viszont meglepő, az Tokió jelenléte.

A japán főváros a korábbi felmérésekben még egyszer sem szerepelt a tíz legnépszerűbb álom úti cél között.