Pláza helyett új városnegyed épül

kiürítették az Árkádot, bombariadó, 2018.05.25.
Vágólapra másolva!
Az Árkád üzletközpontokat üzemeltető német ECE ingatlanfejlesztő cég bejelentette, hogy a korábbi tervektől eltérően - miután nem sikerült felmentést kapniuk a pláza-stop tiltó rendelkezései alól - nem egy újabb bevásárlóközontot épít a fővárosban, Óbudán, hanem immár egy vegyes funkciójú városnegyed létrehozása szerepel a tervek között.
Vágólapra másolva!

Az ECE most egy olyan városközpont létrehozását tervezi, ahol

irodák, éttermek, szálloda és kiskereskedelmi funkció is helyet kap a Szentendrei és a Bogdáni út között elterülő 35 ezer négyzetméteres területen.

Az új fejleményekkel kapcsolatban Christoph Augustin vezérigazgató elmondta: egyrészt nagyon sajnálják, hogy nem valósulhat meg a tervezett bevásárlóközpont, mert előzetesen jelentős volt az érdeklődés a potenciális kiskereskedelmi bérlők részéről, emellett a kiskereskedelmi forgalom növekszik Magyarországon, az általuk üzemeltetett plázák bevételei pedig az első három negyedévben 7 százalékkal bővültek. Másfelől viszont nagy lehetőséget látnak abban, hogy az eredetileg tervezett kiskereskedelmi funkciót sikeresen beillesszék az új fejlesztésbe, és egy vonzó városnegyedet hozzanak létre.

Az Árkád bevásárlóközpont az Örs vezér terén Fotó: Polyák Attila - Origo

Az eredeti tervekben egy összesen bruttó 140 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont megvalósítása szerepelt, amelyet Aquincum Központra kereszteltek volna.

Mintegy nettó 52 ezer négyzetméternyi bérbe adható területet hoztak volna létre három szinten, több mint 170 üzlet számára. Emellett 15 éttermet (amelyek egy része a tetőkerten helyezkedett volna el), illetve egy 4D-s mozit is terveztek az épületbe.