A Real Madrid után a Barcelona is kiesett a kupából

Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) is tackled by Athletic Bilbao's Spanish defender Unai Nunez during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final football match Athletic Club Bilbao against FC Barcelona at the San Mames stadium in Bilbao on February 06, 2020. (Photo by ANDER GILLENEA / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Spanyol Kupa csütörtöki negyeddöntőjében az Athletic Bilbao 1-0-ra legyőzte az FC Barcelona csapatát, és bejutott a legjobb négy közé.

A 30-szoros kupagyőztes Barcelona a 23-szoros bajnok Athletic Bilbao otthonába látogatott csütörtök este.

Két viharos közelmúlttal bíró csapat találkozott egymással a San Mamésben.

A baszkok a legutóbbi két körben, az Elche és a Tenerife ellen egyaránt büntetőpárbajt követően tudott nyerni alacsonyabb riválisával szemben. Továbbá a bajnokságban hétmérkőzéses nyeretlenségi sorozatban jár Gaizka Garitano csapata. A Barcelona pedig szűk egy hónappal ezelőtt edzőváltáson esett át: a menesztett Ernesto Valverde helyett immáron Quique Setién irányítja a katalánokat.

Meggyűlt a baja Lionel Messinek az Athletic Bilbao védőivel Forrás: AFP/Ander Gillenea

A mérkőzés az ezelőtt a találkozó előtt nem sokkal véget érő, 4-3-as vendégsikerrel véget érő Real Madrid-Real Sociedadhoz képes majdhogynem unalomba fulladt. A 10. percben Inaki Williams szerezhette volna meg a vezetést a Bilbaónak, azonban lesről talált a kapuba. A 30. percben a Barcelona kapusa, Marc André ter Stegen adta el a labdát veszélyes helyzetben, Dani García azonban kevéssel a kapu mellé lőtt.

A szünet előtt nem sokkal Lionel Messi szólója következett.

Az argentin játékos két védőt is kicselezett, majd Yeray Álvarez a tizenhatos előtt felrúgta. A szabadrúgás sem hozott eredményt, így 0-0-s állással cserélhettek térfelet a felek.

A második félidő Frenkie de Jong műesésével indult. Az 57. percben Ansu Fati helyére beállt Antoine Griezmann, akinek bő tíz perc kellett, hogy helyzetbe kerüljön. Sergi Roberto beadása után lőhetett az üres kapura a francia támadó, Unai Simón bravúrral védett.

A Real Madrid után a Barcelona is kiesett a Spanyol Kupából Forrás: AFP/Ander Gillenea

A 78. percben beállt a Bilbao legendája, Aritz Aduriz, aki a két csapat augusztus végi bajnoki mérkőzését a hajrában eldöntötte. A Barcelona csapatkapitánya, Gerard Piqué a második félidőben megsérült, miután saját kapusával ütközött egy szerencsétlen szituációt követően.

A mérkőzés a gólok helyett a kemény, helyenként durva játékról szólt.

A játékvezető összesen tíz sárga lapot osztott ki a csapatoknak - még a Barcelona edzője, Setién is kapott egyet reklamálásért.

A 88. percben Messi eldönthette volna a mérkőzést. Hiába vihette rá a labdát egy az egyben Unai Simónra, a hazai kapus bravúrral védeni tudott. A Bilbao pedig megbüntette Messi hibáját. A 93. percben Ibai Gómez beadását követően Inaki Williams fejelt a kapuba, megszerezve a hazaiak győztes gólját.

Az Athletic Bilbao 1-0-ra legyőzte a Barcelonát, így a Real Madrid után a katalán sztárcsapat is kiesett a kupából.

Labdarúgás, Spanyol Kupa, negyeddöntő
Athletic Bilbao - Barcelona 1-0 (0-0)
korábban:
Real Madrid - Real Sociedad 3-4 (0-1)
Mirandés (II)–Villareal 4-2 (2-1)
Granada CF-Valencia CF 2-1 (1-1)