Egy két év körüli pizsamás kisfiú egyedül bolyongott kedd este a Grassalkovich úton

Vágólapra másolva!
Egyedül sétált kedd este Budapesten az egyik forgalmas fővárosi főút mellett egy két év körüli, pizsamás kisfiú. Egy apa és a fia éppen jókor jártak arra, így megmentették a kicsi életét, akinek később a rendőrök találták meg a szüleit.
Vágólapra másolva!

Rózsa Gusztáv a Borsnak nyilatkozott, azt mondta, hogy meglátták a kisfiút, ahogy szaladt az út mentén. Ezen az úton nincs járda, csupán egy padka, így a kicsi szinte az autók mellett totyogott. Először Gusztávék azt hitték, hamarosan felbukkan a gyerek édesanyja is, de aztán hamar világossá vált, hogy a kisgyerek teljesen egyedül bóklászik az életveszélyes úton.

- mesélte a férfi. A kisgyerek vélhetően a közeli HÉV sínjein is átmászott, hogy az útra jusson.

Rózsa Gusztávék rögtön megálltak, kitették az elakadásjelzőt, és a kisfiút betették egy megálló furgonba, hogy legalább melegben legyen. Csak zokni, pizsama, egy pelenka és egy sapka volt rajta. Hívták a rendőrséget, közben meg csöngetni kezdtek a környéken, de senki sem ismerte fel.

– mesélte a megmentő. A gyereket ezután átadták a rendőröknek, akik később közölték, hogy megtalálták a szülőket. Rózsa Gusztáv szerint az is nagyon elkeserítő, hogy bár nagyon sok autó járt arra akkor, de egy sem állt meg segíteni.