Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lassan nem marad rekord, ami nem a 18 éves énekesnőé

Horizontal HEADSHOT CLOSE-UP SINGER-WOMAN CEREMONY PRIZEGIVING
(FILES) In this file photo taken on December 12, 2019 US singer/songwriter honoree Billie Eilish arrives for Billboard's 2019 Woman of the Year at the Holllywood Palladium in Los Angeles. - Pop iconoclast Billie Eilish will perform the theme song for the upcoming James Bond film "No Time To Die," its producers announced on January 14, 2020. The 18-year-old Grammy nominee is the youngest artist ever to write and record a James Bond title song.The film -- starring Daniel Craig as the British super spy, and Oscar winner Rami Malek as the villain -- is set for an April 2 release in Britain and April 10 in the United States. (Photo by Emma McIntyre / AFP)
Vágólapra másolva!
Minden más James Bond-főcímdalnál többet adtak el az első egy hétben Nagy-Britanniában Billie Eilish No Time To Die című számából, a legújabb Bond-film címadó dalából, amely a 007-es kaland- és akciófilmek főcímdalai közül másodikként került a brit slágerlista élére.
Vágólapra másolva!

A legújabb Bond-film betétdala újabb rekordot döntött. Pontosabban a szerzője és előadója, a 18 éves Billie Eilish, aki egyre-másra döntögeti vagy beállítgatja az évtizedes rekordokat. Február 13-án jött ki Eilish dala, a No Time to Die, és az első héten mindjárt rekordot döntött: soha nem adtak el ennyit Bond-főcímdalból a megjelenést követő első héten Nagy-Britanniában. Egyébként pedig a második helyig jutott a brit slágerlistán.

Nehéz megtippelni a 18 éves világsztár következő dobását

Billie Eilish még csak 18 éves, de már ebben az évben rengeteg dolgot letett az asztalra, pedig még csak február közepe van. Történelmet írt a Grammy-gálán, fellépett az Oscar-díjkiosztón, most meg ő lett a legfiatalabb zenész, aki betétdalt készíthetett az egyik legismertebb filmes franchise-hoz. Nehéz megtippelni a popzene fiatal üstökösének következő nagy dobását.

Az amerikai popénekes által előadott főcímdalt

90 ezer eladott lemeznek megfelelő mennyiségben vásárolták meg

a brit rajongók különféle formában. És ebben természetesen benne van a 10,6 millió alkalommal történt streamelés is. A Skyfall főcímdalát Adele előadásában 84 ezer lemeznek megfelelő mennyiségben adták el az első héten 2012 októberében, az egyetlen másik olyan 007-es főcímdal pedig, amely a brit sikerlista élére került, 70 ezer lemez-egyenértékben kelt el 2015-ben. Ez a Spectre - A Fantom visszatér Writing's On The Wall című főcímdala volt Sam Smith előadásában.

Billie Eilish tehetségét február elején négy Grammy-díjjal ismerte el az amerikai lemezakadémia, ráadásul történelmet is írt velük. A Brit Awards keddi londoni gáláján pedig a legjobb nemzetközi női előadó díját vehette át az énekesnő. A 18 éves Eilish a legfiatalabb énekes, aki a James Bond-filmek 57 éves történetében címadó dalt ad elő. A dalt Billie írta testvérével Finneas O'Connell-lel, akivel tavaly adta ki When We All Fall Asleep, Where Do We Go? című első albumát, amelyet két Grammy-díjra jelöltek. A legújabb, Daniel Craig főszereplésével forgatott Bond-filmet április 8-ánn mutatják be a magyar mozik 007 Nincs idő meghalni címmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről