10 év szünet után koncerteztek volna, de most ők is halasztanak

Rage Against The Machine 1994
Rage Against The Machine during Rage Against The Machine in Concert at Cal State Dominguez Veladrome in Carson, CA, United States. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)
Vágólapra másolva!
Idénre tervezték a Rage Against the Machine felélesztését, de a koronavírus miatt az együttes elhalasztotta tervezett koncertjeinek nagyjából a felét. 
Vágólapra másolva!

Utoljára 2011-ben állt színpadra a '90-es évek egyik megatározó funk metal együttese, a Rage Against the Machine. Az 1991-ben alakult zenekar egészen 2000-ig megszakítás nélkül működött, majd egy hét éves szünet után összeálltak három évre, ez a a szakasz ért véget 2011-ben. Majd tavaly bejelentették, hogy 2020-ban újra összeállnak, és komoly turnéra indulnak.

A koncertsorozat március 26-án indult volna Texas államban, azonban az első 21 koncertet máris lemondták a koronavírus terjedése miatt. Az első lehetséges dátum a turné kezdetére jelenleg május 23., még mindig az Egyesült Államokban. A tervek szerint augusztus végén utaznak Nagy-Britanniába, és Európában 8 koncertet adnak. Magyarországhoz legközelebb Bécsben lépnek fel szeptember 12-én. Az az eredeti sorozat utolsó állomása, de a lemondások miatt nagyon valószínű, hogy később pótolják a most lemondott fellépéseket. A Rage Against the Machine és utódbandáinak történetét az alábbi cikkben foglaltuk össze.

A Rage Against the Machine egyik utódalakulata volt a Cypress Hill tagjaival közösen létrehozott projekt, a Prophets of Rage, ami három év zenélés után, tavaly év végén oszlott fel. Többek között azért is, hogy helyet adjon az újjá alakuló Rage Against the Machine-nek.