Itt vannak a legújabb hírek a hazai koronavírus-járványról

Események

koronavírus, járvány, vírus, Budapest, távolságtartás, közlekedés, tömegközlekedés, Széll Kálmán tér, busz, biciklis
Vágólapra másolva!
Az Operatív Törzs hétfőn is beszámol a koronavírus-járvány magyarországi helyzetéről. 
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
12:45
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

744 az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 744 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma is. Nagyon fontos, hogy mindenki maradjon otthon, aki teheti.

12:52
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Nemzeti Népegészségügyi Központ: Többféle koronavírust is izoláltak

Újabb koronavírusokat izoláltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, ez alapján úgy tűnik, hogy több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra - mondta Kis Zoltán, a központ laborvezetője hétfő reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

12:56
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

A kormány mögött nemzeti egység alakult ki a koronavírus-járvány alatt

A veszélyhelyzet kihirdetése után bő három héttel is változatlanul magas a magyar kormány koronavírus elleni intézkedéseivel való elégedettség, ötből négyen (78 százalék) nyilatkoztak így – derült ki a Nézőpont Intézet szokásos, szombaton véget ért heti kutatásából. Az ellenzékkel a saját választóik többsége sem elégedett.

13:02
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik az Operatív törzs tájékoztatója.

13:03
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Kiss Róbert arról beszélt, hogy a jó idő beálltával egyre többen szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. Több ezer szóbeli figyelmeztetés volt.

13:05
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Ingyenes lett a parkolás az egész országban

Kiss Róbert arról is beszélt, hogy a járvány lassítása érdekében ingyenes lett Magyarországon a parkolás.

13:07
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Csak így léptetik be a román állampolgárokat

Kiss Róbert elmondta, hogy a nemzetközi bűnügyi szabályokban is történt pár apró változás. Szólt arról is, hogy Nagylaknál több ezer román állampolgár jelentkezett a román oldalon. Ők csak akkor léphetnek be, ha később a fogadó ország tudja őket fogadni. Csak a kijelölt nemzetközi tranzitútvonalon haladhatnak. Csak Röszkénél van kisebb várakozási idő - tette hozzá.

13:08
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Már több mint 14 ezer házi karantén van

Idáig 14 325 hatósági házi karantén van, több mint 112 ezer ellenőrzés volt - ismertette Kiss Róbert.

13:10
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Mindegyik elhunyt krónikus betegségben szenvedett

Müller Cecília arról beszélt, hogy sajnos ismét négyen meghaltak tegnap óta a betegségben. Ők is krónikus megbetegedésben szenvedtek - tette hozzá Az országos tisztifőorvos szerint továbbra is nagyon figyelni kell az idősekre, és főleg a betegekre.

13:11
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Két súlyos beteg esetében van remény a gyógyulásra

Müller Cecília beszámolt arról is, hogy két súlyos beteget le lehetett venni a lélegeztetőgépről, és van remény a gyógyulásukra. Ez nagy eredmény a hazai orvosoktól és ápolóktól - tette hozzá.

13:14
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatosan osztják el a védőfelszereléseket

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók esetében egy 24 órás munkaidő és 48 órás pihenőidő lesz. A védőfelszerelések folyamatosan érkeznek, és ezeket szállítják ki a kórházakba és a háziorvosokhoz - mondta az országos tisztifőorvos.

13:16
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

A fertőzöttek kétharmada Budapesten és Pest megyében van

Továbbra is nagyon kiemelten vezet Budapest és Pest megye, az összes nyilvántartott fertőzött kétharmada innen van - mondta Müller Cecília. Azt kérte, hogy az ingyenes parkolás bevezetése ne jelentsen lazítást, mivel ennek a célja, hogy kevesebben használják a tömegközlekedést.

13:19
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Nincs bizonyíték arra, hogy a meleg idő csökkentené a járvány terjedését

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy nincsen bizonyíték arra, hogy az időjárás változása befolyásolja a koronavírus terjedését. A WHO magyarországi vezetőjével folyamatos a szakmai kapcsolat, ezért nehéz elhinni, hogy olyan nyilatkozatot tett volna, ami nem fedi a magyar valóságot - mondta Müller Cecília. New Yorkban van éppen elég probléma, hogy az újság az ottani viszonyokkal foglalkozzon - tette hozzá. 

13:21
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Fokozottabb rendőri ellenőrzés jön Budapest több pontján

Az Origo kérdésére azt mondta Müller Cecília, hogy most a csoportos fertőzés időszakában vagyunk, amikor közösségeken belül terjed a vírus. Egyelőre még nem léptünk be a tömeges megbetegedés időszakába - tette hozzá. Az Origo másik kérdésére azt mondta Kiss Róbert, hogy a rendőröknek is célzottan kell ellenőriznie azokat a helyeket, ahol nagyon sok fővárosi lakos jelenik meg. Így hétfőtől fokozottan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol korábban sok szabályszegés volt.

13:24
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Kedden születhet döntés a kijárási korlátozás jövőjéről

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy továbbra is a WHO-protokoll alapján vizsgálnak. Kiss Róbert kérdésre válaszolva azt mondta, hogy kedden döntenek majd a kijárási korlátozással kapcsolatban. Természetesen az esetleges döntések során figyelembe veszik a járvány térbeli terjedését - tette hozzá.

13:26
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Senkinek nem ajánlott a dohányzás a mostani helyzetben sem

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy a humanitárius folyosók esetében eddig minden intézkedés meghozta az eredményt. Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy a dohányzás egy kockázat a koronavírus-betegség esetében, és rontja a gyógyulási esélyeket.

13:28
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Az egészségügy folyamatosan készül a tömeges megbetegedési szakaszra

Folyamatosan készül az egészségügyi ellátórendszer a tömeges megbetegedési szakaszra, így földrajzilag is mindenhol kell lennie olyan intézménynek, ahol fogadhatják a betegeket - mondta kérdésre Müller Cecília.

13:30
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Külön kell zacskózni a háztartásokban kidobott maszkokat

Ahol nagy mennyiségben keletkezik az egyéni védőfelszerelésből hulladék, ott veszélyes hulladékként kell kezelni - mondta Müller Cecília. A háztartásokban is külön kell zacskózni ezeket - tette hozzá.

13:33
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Ne az ablakra tegyük a hatósági házi karantén jelzést, és ne húzzuk rá a redőnyt

Kiss Róbert kérdésre elmondta, hogy a rendőrség önálló hatáskörben ellenőrzi a hatósági házi karanténokat. A rendőrök az ellenőrzés során megfelelő védőfelszerelést használnak. Külön szólt arról is, hogy az emberek a hatósági házi karantén jelzését ne az ablakra tegyék, és ne húzzák rá a redőnyt - tette hozzá.

13:34
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

55 mentőkocsi végzi az országban a mintavételt

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy aki igazolt fertőző beteg, és megszegi a karantént, az büntetőeljárás elé néz. Aki pedig nem fertőzött, és úgy szegi meg a karantént, az szabálysértési eljárás elé nézhet. 55 mentőkocsi végzi az országban a mintavételt - mondta egy másik kérdésre Müller Cecília.

13:37
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Folyamatos az ellenőrzés a fertőzött idősotthonokban

Sajnos az elmúlt napokban több idősotthonban megjelent a koronavírus, és még folyamatos az ellenőrzés ezekben az intézményekben. Aki kórházi ellátásra szorul, azokat elszállították - mondta az országos tisztifőorvos.

13:37
április 06, 2020
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk

Véget ért az Operatív Törzs tájékoztatója, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.