Nem sokáig lesz Edge a Windows 7-re

microsoft edge böngésző
Microsoft Edge
Vágólapra másolva!
Bő egy év múlva véget is ér a terméktámogatása.
Vágólapra másolva!

Szárnyal a január közepén kiadott, második generációs Microsoft Edge, a Chrome technológiáját használó alkalmazás nemrég a Firefoxot lekörözve a világ második legnépszerűbb böngészőjévé vált. Ez részben talán annak is köszönhető, hogy az elődjével ellentétben nem csak Windows 10-re, hanem Windows 7/8.1, továbbá macOS platformokra is elérhető, és Linuxra is lesz.

Microsoft Edge Forrás: Origo

Az említett rendszerek között a Windows 7 a kakukktojás. A megújult Microsoft Edge kiadásával párhuzamosan megszűnt a kiterjesztett támogatása, azóta csak az olyan vállalatok kapnak hozzá biztonsági frissítéseket, amelyek hajlandóak kisebb vagyonokat fizetni a kiváltságért.

A többség számára a Windows 7 hétköznapi használata biztonsági okból nem javasolt.

A Microsoft a húsvét alkalmából bejelentette, hogy annyira azért nem gondolta komolyan a Microsoft Edge támogatását a nyugdíjazott operációs rendszerén, így 2021. július 15-től már nem lesz belőle Windows 7-tel kompatibilis változat.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Windows 7 továbbra is az egyik legnépszerűbb operációs rendszer, a NetMarketShare márciusi adatai alapján az aktívan használt számítógépek bő 30%-án fut.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!