Hétéves csúcson az arany ára

arany, aranyrúd, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az arany ára hét éves csúcsra emelkedett, mivel a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés miatt növekszik a félelem a befektetők körében, és ezért kevésbé kockázatos eszközökhöz nyúlnak – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

Az arany ára 1,5 százalékkal emelkedett: unciánként (28,3 gramm) 1.739 dollárba kerül – a nemesfém ára 2012 októbere óta nem volt ilyen magas.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az AJ Bell befektetési igazgatója, Russ Mold szerint az arany ára akár el is érheti 2011 őszi mindenkori csúcsát, amikor egy unciáért 1.900 dollárt kellett fizetni.

Rick Rule, az amerikai Sprott nemesfémekre szakosodott cég befektetési igazgatója a befektetőknek írt feljegyzésében kiemelte, hogy várhatóan az arany ára tovább fog emelkedni. Az első negyedévben az arany ára 3,95 százalékkal drágult. Rule továbbá kifejtette, hogy a kormányok és a központi bankok fiskális ösztönzése és a

kamatlábak csökkentése is emelte az arany árát.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library/CHRISTOPH BURGSTEDT/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Christoph Burgstedt/Science Phot

A dollár jelentősen veszített értékéből március végi csúcsához képest, amikor is a befektetők az amerikai valutában látták a biztos befektetést.

Mivel az arany értékét hagyományosan dollárban határozzák meg, amikor a valuta értéke csökken, akkor a nemesfém ára emelkedik.