Vágólapra másolva!
A százszoros török válogatott labdarúgó, Arda Turan visszaigazol egykori csapatához, a Galatasarayhoz a Sport című spanyol napilap információja szerint.

Az újság úgy tudja, hogy a 33 éves balhés középpályás szerződtetéséről Fatih Terim, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Galatasaray jelenlegi vezetőedzője győzte meg az isztambuli klub elnökét. Turannak jelenleg még a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelonával van - június végén lejáró - megállapodása, ám a katalán klubnál nem tartanak rá igényt.

LArda Turan 2015-ben érkezett Barcelonába, de csak 55 meccsen lépett pályára a katalán csapatban Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla

A Barcához 2015-ben került, de nem tudott beépülni a gárdába, és 2018-ban kölcsönadták a török Basaksehirnek, amelynek színeiben a mostani idényben 12 mérkőzésen szerepelt. A Galatasarayban 2005 és 2011 között futballozott.

Arda Turan korábban remekelt az Atlético Madridban, az utóbbi időben azonban már inkább a balhéival hívta fel magára a figyelmet.

2018 májusában rekordnak számító 16 meccses eltiltást kapott, mert egy bajnoki mérkőzésen meglökte a partjelzőt.

A legemlékezetesebb esete 2018 októberében történt, amikor összeszólalkozott a popénekes Berkay Sahinnal. Állítólag az énekes számon kérte Turanon, hogy közeledett a feleségéhez. Szóváltásba keveredtek, majd a labdarúgó Sahin arcába ütött, és eltörte az orrát. Miután az énekest kórházba szállították, Turan követte és egy fegyverrel megfenyegette, ügyészségi jelentés szerint a fegyver véletlenül el is sült valahol. Az eset után szexuális zaklatással, testi sértéssel és engedély nélküli lőfegyvertartással és használattal vádolták. Végül a szexuális zaklatás vádpontban felmentették, de így is két év, nyolc hónap szabadságvesztést kapott felfüggesztve.