Egy kis repülőtér lett a világon a legforgalmasabb a járvány miatt

Anchorage repülőtér
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben a légitársaságok sorra törölték a járataikat a koronavírus-járvány miatt, aminek következtében szinte teljesen leállt a forgalom a világ nagy repülőterein. A jelenség viszont meglepő dicsőséget hozott az alaszkai Anchorage-nak, ahol szombaton a legtöbb repülőgép szállt le és fel a világon.
Vágólapra másolva!

Anchorage közel 300 ezer lakosával Alaszka legnépesebb városa, a szombati rekord azonban nem azért következett be, mert hirtelen mindenki az északi államba igyekezett volna. A Ted Stevens Anchorage Airport ugyanis – kedvező földrajzi fekvése okán – már a járvány kitörése előtt is a világ egyik légiáru-fuvarozási központja volt évi 2,7 millió tonnás forgalmával – írja a Travel Pulse. A pandémia pedig messze nem érintette olyan súlyosan a teherszállítást, mint az utasforgalmat,

sőt, Anchorage még tovább erősített.

Az alábbi videón a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, az akár 250 tonna hasznos teher szállítására képes Antonov AN-225 Mrija száll fel Anchorage repülőteréről.

Így fordulhatott elő, hogy a FlightRadar24.com adatai szerint szombaton 948 repülőgép szállt le és fel Anchorage-ban, míg London Heathrow repülőterén csupán 682. A repülőtér Twitter-oldalán közölte a rekordot, amely jól mutatja, mennyire átalakította a világ légi közlekedését a koronavírus-járvány.