Juhász Hajnalka: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény gyökereihez

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában Nemzeti Összetartozás Napjáról, az emlékezés fontosságáról beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus a Nemzeti Összetartozás Napjáról azt mondta, a parlamenti emléknapon mind Kövér László házelnök, mind pedig Áder János köztársasági elnök méltó beszédet tartott. Az Országgyűlés elnöke egy nagyon széles spektrumban beszélt arról, hogy mit is jelent Trianon, miért is volt fontos a politikai nyilatkozat, amit elfogadtak, ami a nemzeti önazonosság kérdéséről szólt. Arról, hogy miként is kapcsolódik össze a múlt, a jelen és a jövő, valamint arról is, hogy a nemzeti önrendelkezés legyen az emberi jogok szerves része.

Nem arról van szó,amivel a magyarokat sokszor vádolják, hogy csak a múlt sirámait hozzák fel, hanem arról, hogy a múlt ismerete, az ősök tisztelete nélkül egy nemzetnek nincsen jövője. Kövér László a nemzeti önazonosság tekintetében a határokon túl élő magyarokat hozta fel, akik ennek megőrzése érdekében nagyon sokat tettek Európa számára is a Trianon óta eltelt száz évben. És igen – tette hozzá Juhász Hajnalka, mindenki legyen büszke az őseire, a felmenőire, akik mindig is ezért az országért tettek.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.