Vágólapra másolva!
Az 1. FC Saarbrücken a labdarúgó Német Kupa történetében első negyedosztályú csapatként játszhatott elődöntőt a sorozatban, ám Lukas Kwasniok csapata a Bayer Leverkusen ellen már nem tudott bravúrt elérni, és kikapott hazai pályán 3-0-ra.

A koronavírus megfosztotta a kiscsapatot attól, hogy nézők előtt játsszon, de így is hatalmas élmény volt a hazai csapatnak pályára lépni a történelmi meccsen Még akkor is, ha a Bayer több kulcsjátékosa hiányzott, a válogatott játékosa és aktuális gólfelelőse, Kai Havertz mellett a csapatkapitány Lars Bender, továbbá Daley Sinkgraven és Leon Bailey is kihagyta a Saarbrücken elleni kupacsatát.

A Bayer Leverkusen már az első percektől úgy játszott, hogy ne legyen kétséges, az esélyesebb csapat fog a kupadöntőbe jutni.

Az első gólra a 11. percig kellett várni, amikor Moussa Diaby volt közelről eredményes Kerem Demirbay szép passza után.

Nyolc perccel később a vendégek argentin csatára,

Lucas Alario növelte az előnyt, és zárta le már ekkor a legfontosabb kérdéseket.

A Bayer annak ellenére nem tudott újabb gólt szerezni már az első félidőben, hogy 15 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, ráadásul 77 százalékban birtokolta a labdát. A Saarbrückennek pedig nem is lehetett más célja, minthogy élvezze a mérkőzést.

A Leverkusen könnyedén győzte le a negyedosztályú Saarbrückent Forrás: Picture-Alliance via AFP/Ronald Wittek

A második félidőben sem változott semmit a játék képe, a Bayer irányította a meccset, a Saarbrücken erejéből egy-két távoli próbálkozásra futotta. Az újabb leverkuseni gólra

az 58. percig kellett várni, amikor Karim Bellarabi talált be,

ezzel már háromgólosra növelve a vendég együttes előnyét.

A Bayer edzője, Peter Bosz sorozatos cseréket hajtott végre, hogy a kulcsjátékosok a vasárnapi, Schalke 04 elleni Bundesliga-meccs előtt. A vendég együttesnek már nem is igazán kellett erőltetnie a támadásokat, a háromgólos előny több volt, mint megnyugtató.

A 82. percben a csereként beálló Bellarabi megsérült, és mivel már nem volt cseréje a Bayernek, így a Bundesliga-csapat emberhátrányban fejezte be a meccset. Ám így sem tudott szépíteni a Saarbrücken, így a Leverkusen könnyedén jutott a fináléba.

A másik ágon - szerdán - Bayern München-Eintracht Frankfurt csatát rendeznek.

Német Kupa, elődöntő
1. FC Saarbrücken (IV. osztályú)-Bayer Leverkusen 0-3 (0-2)
G.: Diaby (11.), Alario (19.), Bellarabi (58.)