Rekordmagasságban a Tesla árfolyama

Tesla, logó, autó
A view of a Tesla logo during the coronavirus pandemic on May 16, 2020 in New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 308,000 lives with over 4.6 million infections reported. (Elecktrek)—Tesla’s next factory is going to be in Austin, Texas and it’s going to happen quickly. (Photo by John Nacion/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Tesla részvényei 949,92 dolláros árfolyamon zártak hétfőn, amely új rekordnak számít. Az árfolyam kiugrása a reggeli 919 dolláros árhoz képest annak tudható be, hogy Kínából nagyon jó májusi adatok érkeztek az elektromos autó értékesítéssel kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A kínai adatok szerint a Tesla 11 ezer Model 3-ast adott el májusban Kínában, amelyeket a sanghaji gyárában készítettek el.

Összességében az elektromos autógyártó áprilishoz képest 205 százalékkal több járművet értékesített az országban.

A koronavírus-járvány Elon Musk cégére is rossz hatással volt, de a rendkívül gyenge április után, amikor a Tesla csak 4 ezer autót tudott értékesíteni, a május már sokkal több okot adott a bizakodásra, ez pedig a társaság részvényeinek árfolyamán is meglátszott.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/John Nacion

A Tesla már februárban rekord közelbe került, amikor a cég részvényeivel 917 dolláros áron kereskedtek. Hétfőn viszont a pozitív kínai híreknek köszönhetően sikerült megdönteni a korábbi csúcsot is.