A 2021-es Roland Garros után osztják ki az olimpiai kvótákat a teniszezőknél

andy murray, Tenisz, férfi, egyéni, Rio 2016
Britain's Andy Murray reacts during his men's singles gold medal tennis match against Argentina's Juan Martin Del Potro at the Olympic Tennis Centre of the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 14, 2016. / AFP PHOTO / Martin BERNETTI
Vágólapra másolva!
A 2021-es Roland Garros után megjelenő világranglista alapján osztják ki a kvótákat a teniszezőknél a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A nemzetközi szövetség (ITF) keddi tájékoztatása szerint a menetrend hasonló lesz az idénre tervezetthez, mielőtt ugyanis a koronavírus-járvány miatt 2021-re tolták az ötkarikás játékokat, az idei francia nyílt bajnokság után - azaz hétfőn - dőlt volna el a résztvevők kiléte.

A 2021-es Roland Garros után osztják ki az olimpiai kvótákat a teniszezőknél Forrás: AFP/Martin Bernetti

Az idei párizsi Grand Slam-torna május 25. helyett szeptember 20-án rajtol el.

A tokiói kvalifikációhoz egyesben az első 56-ban kell lenni a világranglistán. Hat indulási lehetőség ugyancsak a világranglista alapján dől el, de már kontinentális eloszlásban. Ezen felül egy kvóta jár a rendező Japánnak, míg egyet az ITF ítél oda Grand Slam-győztes vagy olimpiai bajnok játékosnak. Párosban a top 10 mezőnye utazhat Japánba, partnerüknek pedig a rangsor első 300-ából kell kikerülnie.