Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik az átigazolási időszak egyik legnagyobb sztárja lehet. A nyolcszoros magyar válogatott középpályásért fél Európa sorban áll, a szezon végén minden bizonnyal egy sztárcsapathoz igazol a Salzburg focistája. Szoboszlait az utóbbi hetekben főleg olasz klubokkal boronáltál össze, azonban Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője úgy gondolja, hogy Lipcsében lenne a legjobb helyen.

Szoboszlai az egész szezonban remekül futballozott, de amióta újraindították az osztrák bajnokságot, valósággal szárnyal. A magyar válogatott középpályás a legutóbb szerdán lőtt mesterhármast a Sturm Graz otthonában, ezzel pedig már négy gólnál és négy gólpassznál jár a legutóbbi négy mérkőzésén. Szoboszlaiért komolyan érdeklődik az AC Milan, a Lazio és a Napoli is, azonban Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője úgy gondolja, hogy Lipcsébe kéne igazolnia.

Lőw Zsolt (jobbra), a Paris Saint-Germain magyar másodedzője Forrás: AFP/Dominique Faget

A 41 éves szakember a Borsnak úgy fogalmazott, Szoboszlainak továbbra is a fokozatosság elvét kell követnie, nem szabad olyan csapatba igazolnia, ahol csak epizódszerep jutna neki.

„Bár nagyon boldog lennék, ha együtt dolgozhatnék Dominikkel,

A Bundesliga legjobb csapatai között van, ráadásul bátran nyúl a fiatalokhoz. Julian Nagelsmann személyében szenzációs edzővel dolgozhatna együtt olyan infrastrukturális feltételek mellett, hogy mindennap örömmel járna edzésre" – mondta a Borsnak Lőw Zsolt, aki a párizsi kaland előtt az RB Leipzig másodedzője volt, előtte pedig Salzburgban is dolgozott.

A 19 éves Szoboszlai Dominik piaci értékét 13,5 millió euróra becsüli a transfermarkt, de megbízható sajtóértesülések szerint 20-30 millió euró körül lehet a vételára, amivel minden idők legdrágább magyar futballistája lehet.