A társa szólhatta el magát, 11 év után így fogták el a csongrádi gyilkost

Vágólapra másolva!
Tizenegy év után derült ki, hogy Gergely Istvánt valószínűleg meggyilkolták. A férfi családja 2009 óta bízott a csodában, hogy a férfi előkerül, erre azonban már egyre kisebb az esély. A gyilkossággal gyanúsított férfi társa szólhatta el a magát a Bors információi szerint, ezután kaptak el azt, aki agyonverte Istvánt.
Vágólapra másolva!

2009-ben, az akkor 30 éves férfit egy júliusi estén látták utoljára. Azután nyomtalanul eltűnt. Családja a napokban szörnyű hírt kapott:

valószínűleg Istvánt megyilkolták Csongrádban 11 évvel ezelőtt.

Gyilkosa elmondta, hogy hová rejtette a holttestet, azóta a rendőrség a település több pontján is helyszínelt, kutatott, eddig eredménytelenül – tudta meg a Bors.

A 30 éves férfi 2009-ben költözött Csongrádba, ahol csatornázási munkákat végzett. Abban az évben, az egyik nyári estén szórakozni indult, de kicsit tovább maradt a buliban, mint a két barátja. Összeismerkedett pár helyivel. Az este végén taxit hívott, azonban abba már nem szállt be. Családtagjai ekkor hallottak utoljára a férfiról.

– mondta még 2015-ben a Borsnak a férfi testvére. A család mindent megtett, magánnyomozót is fogadtak, a rendőrséggel és csoportosan is keresték, eredménytelenül.

Évekig szinte semmit nem tudtak Istvánról, aztán felcsillant a remény, ugyanis azt a hírt kapták, hogy többször is látták a férfit Debrecenben. Végül ezekről a híresztelésekről is bebizonyosodott, hogy hamisak.

A napokban aztán hírt kaptak:

a rendőrség hétfőn hatalmas erőkkel vonult ki a Tisza partjára, a helyiek által Györfösnek nevezett településrészre, miután egy férfi bevallotta, hogy 2009-ben meggyilkolt valakit,

a testet pedig egy barátja segítségével elásta.

– mondta a Borsnak a férfi édesapja. A családot

"DNS-mintát vesznek majd tőlünk. Állítólag a férfi bevallotta, hova rejtette a testet, azt azonban még nem találták meg" – mondta a gyászoló apa.

Úgy tudni, a tettes társa szólhatta el magát, aki segédkezett a holttest eltüntetésében. Ez alapján találták meg a gyilkost, aki bevallotta mindent.

A Bors úgy tudja a gyilkossággal gyanúsított férfira fényes nappal, az utcán csaptak le a rendőrök. Kihallgatásán elmondta, hogy összevitatkozott áldozatával, akit később agyonvert. Ezután a rendőrök őrizetbe vették.