Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Kiderült, ezekben a városokban érdemes a nyugdíjas éveket tölteni

nyugdíj, nyugdíjas, illusztráció
Vágólapra másolva!
Sokan döntenek úgy, hogy a nyugdíjas éveiket akár távol a szülőföldjüktől, egy csendes nyugodt és gyönyörű helyen töltenék. Van, aki az aranykorba érve akár mindent a háta mögött hagy, és új helyet keres a felhőtlen pihenésről szóló éveihez. Nemrég pont ebből az indíttatásból készült egy tanulmány, amely összeszedte a világ legjobb városait a nyugdíjasok számára.
Vágólapra másolva!

A világban sok csodálatos hely van ami alkalmas a nyugdíjba vonuláshoz, de még a legjobbakban is akad valami közös. Ezek pedig a kellemes éghajlat és a megfizethető árak; ez a két legfontosabb kritérium míg a gyönyörű környezet és a pezsgő kultúra sem árt, ha kiegészíti mindezt. Akár a tenger mellett keresi a nyugalmat, akár erdő közelében, mindegyik esetben ezek a világ legjobb helyei a nyugdíjas évek eltöltésére.

Egy tanulmányban ugyanis összehasonlították az egészségügyi ellátás minőségét, a szállások költségeit és a programok számát, hogy megtalálják a legjobb helyeket ezekre az aranyévekre. A Paying Too Much utasbiztosítási portál  a világ számos népszerű városát vizsgálta meg, és hasonlította őket össze a fenti szempontok alapján.

Az első helyen pedig Melbourne végzet. 

Melbourne Fotó: Unplash

Az ausztrál városban ugyanis rengeteg szálloda található, az egészségügyi szolgáltatások is kedvezőek, valamint gyalogtúrákkal és városnéző túrákkal van tele a város, ahol mindezek mellett rengeteg program közül választhatunk – azaz nagyjából minden megvan, amire szükségünk lehet.

Sydney és Brisbane is bekerült az első tízbe, csakúgy, mint az új-zélandi Auckland is.

 

A világ tíz legnépszerűbb úti célja a nyugdíjasok számára: 

  1. Melbourne, Ausztrália
  2. Sydney, Ausztrália
  3. Amszterdam , Hollandia
  4. Berlin , Németország
  5. Auckland, Új-Zéland
  6. Brisbane, Ausztrália
  7. Helsinki , Finnország
  8. Oslo , Norvégia
  9. München , Németország
  10. Szingapúr

A TimeOut mindezek mellett 

a világ 10 legjobb országát is összeszedte ezen céllal, ahol első helyen a népszerű európai nyaralóhely, Spanyolország végzett.

 

Spanyolország
Barcelona Fotó: Unplash

Számos oka van annak, hogy Spanyolország klasszikus álomhely a nyugdíjba vonulásra. Az éghajlat hihetetlenül kellemes, viszonylag meleg  (esetenként perzselő) az időjárás egész évben, és Spanyolország megélhetési költségei továbbra is alacsonyak más nyugat-európai országokhoz képest. Spanyolország régóta népszerű a nyugdíjasok körében, különösen az észak-európaiak számára, ugyanis mindezek mellett megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre a szépkorúak ellátására. A nagyszerű ételekkel, a színes kultúrával, a kellemes időjárással és a híresen laza mentalitással Spanyolország a tökéletes hely a nyugdíjas évek eltöltésére, azonban egy dolgot érdemes számításba venni, mégpedig azt, hogy a sok pozitívum mellett nyáron elég nagy hőségre lehet számítani Andalúziában. 

A lista második helyén Új-Zéland végzett, az ország ugyanis szintén hajlamos bekerülni a legtöbb pozitív listára, függetlenül attól, hogy milyen korosztály számára, vagy milyen célból állítják össze az adott listát. Az érintetlen táj, a mérsékelt éghajlat, a magas életminőség és a nyugodt emberek kombinációja az országot ideális helyszínné teszik a látogatáshoz és a nyugdíjas évek eltöltéséhez is. Mindennek ára van – Új-Zéland nem éppen a legolcsóbb hely a munka utáni élethez, azonban tényleg azt kapjuk, amiért fizetünk. 

A dobogóra még Kanada fért fel, ugyanis az ország életminősége és természeti szépsége nyomós érvként szolgál. Természetesen mindez függ attól is, hogy mennyire értékeli a havat, Kanadában ugyanis jut belőle bőven. Viszont Akár Toronto és Montreal vibráló energiáit választja, akár Vancouver lenyűgöző természeti csodáit, nem tévedhet, akkor pedig pláne nem, ha minden vágy a jeges horgászat.

A lista további országait IDE kattintva nézheti meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről