A Debrecen kiesése az NB I legnagyobb negatív szenzációja lenne

DVSC, Debrecen, Diósgyőr, DVTK
A diósgyőri Szerhij Sesztakov (elöl b) és a debreceni Haris Attila a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC – Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. március 16-án
Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgócsapata - amely a 2018-19-es, azaz a tavalyi szezonban bronzérmes volt az NB I-ben - most a kiesés ellen küzd. A Pakssal zajló versenyfutás csúcspontja az utolsó fordulóban jöhet el, amikor DVSC-Paks meccset rendeznek a hajdúsági városban. Lehet, hogy azon a mérkőzésen dől el minden, de az is lehet - látva a Paks formáját -, hogy a Loki számára már nem lesz tétje annak a meccsnek.

A hétvégi, 29. forduló után is éles a harc a kiesés ellen az NB I-ben. Az Újpest vasárnap esti pontszerzésével (2-2 a Fehérvár ellen idegenben) a lila-fehér csapat már 4 pontos előnyre tett szert a kieső helyen álló Debrecennel szemben.

Szavazzon!

Mi lesz a Debrecen sorsa?

Az Újpestnek bejött az edzőváltás, a 36 pontos lilák kissé megnyugodhatnak. A mögöttük lévő csapatok azonban aligha. Még a ZTE sem mehet biztosra, amely a 8. helyen áll, és szintén 36 pontja van. A 9. Kisvárdának 35, a 10. helyen álló Paksnak 34, a kieső helyen lévő, 11. helyezett Debrecennek 32 pontja van. Tehát 2 pont a különbség a Paks és a Debrecen között.

Óriási bajban a fehér mezes Debrecen, amelynek még a DVTK ellen is játszania kell. A kép egy korábbi DVTK-DVSC meccsen készült Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Igazából most mindenki arról beszél, hogy a tolnai és a hajdúsági együttes között dőlhet el a kiesés sorsa - a Kaposvár az idei szezon másik búcsúzója. A debreceni elnök, Szima Gábor és a klubvezetés tizenkilencre húzott lapot az edzőváltással, de Kondás Elemér érkezése egyelőre nem hozta meg az áttörést. Újpesten vereség, majd hazai pályán szombaton csak 2-2 a Puskás Akadémia ellen - ez a teljesítmény kevés lehet a Lokinak. A Paks közben nem akar kikapni, a tolnaiak legváratlanabb eredménye a Mezőkövesd ellen elért 2-0-s győzelem volt, de a Fradival szemben a 96. percben elért 2-2-re sem számított senki - főleg úgy nem, hogy a bajnoki címvédő a 90. percben még 2-0-ra vezetett. A Paks szombaton 3-3-at játszott Zalaegerszegen - menekülnek a kiesés elől, és jobb formában vannak a Debrecennél.

Nézzük akkor most a két együttes hátralévő meccseit.

30. forduló:Paks-Kaposvár és MOL-Fehérvár-Debrecen. Itt a Paks van kedvezőbb helyzetben, mert a már kiesett somogyiak mennek hozzájuk. Bár a Kaposvár amolyan minden mindegy alapon játszik, és vasárnap 3-0-ra nyert a DVTK ellen. A fehérvári csapat szintén nem fut csúcsformát, de azért nagy szenzáció lenne, ha a Loki éppen itt nyerne meccset. Amennyiben a Paks győz és a Debrecen nem, a két csapat között 5 pontra nő a különbség. A DVSC szempontjából sorsfordító lehet a 30. játéknap.

31. forduló:Puskás Akadémia-Paks és Debrecen-Diósgyőr. A DVTK formája teljesen rapszodikus, a nemzetközi szereplésre hajtó Puskás viszont nem kaphat ki otthon, ha komolyan gondolja az éremszerzést és az Európa-liga-indulást.

32. forduló:Paks-DVTK és Mezőkövesd-Debrecen. Ugyanazt tudjuk mondani, mint korábban: a Paks sokkal kedvezőbb helyzetben van, mert hazai pályán könnyebb ellenfelet kap, mint a Loki idegenben.

33. forduló:Paks-Debrecen. Ez az utolsó kör, de könnyen lehet, hogy nem ez a meccs dönt a kiesésről, mert a Paks már korábban biztosítja az NB I-ben maradást.

Érdemes azért megnézni a Kisvárda sorsolását is. Bódog Tamás csapatára a következő meccsek várnak: ZTE (otthon), Kaposvár (idegenben), Puskás Akadémia (otthon), DVTK (idegenben). Az első két meccs kulcskérdés a szabolcsiaknak, ha azt a kettőt megnyerik, aligha esnek ki.

A Debrecen az elmúlt másfél évtized legeredményesebb magyar klubcsapata, hétszeres bajnok. Kiesésük óriási szenzáció lenne.